Kupp en klassiker

Tirsdag 5. april er det premieklart i Teaterkjelleren for kulturskolens versjon av Sofokles Antigone.

Kupp en klassiker er et samarbeid mellom Trondheim kommunale kulturskole og Trøndelag Teater.

Kulturskolens versjon av Peer Gynt våren 2014 var starten på dette samarbeidet, en produksjon som fikk positiv omtale og kritikk. Den ble i 2015 fulgt opp av en tolkning av August Strindbergs Et Drømmespill.

I Kupp en klassiker er det ungdomselever fra Kulturskolens fordypningstilbud i teater, som belyser dagsaktuelle tema og gir sitt perspektiv på teaterklassikere. Forestillingen utformes i samarbeid mellom skuespillere, regissør og koreograf. I arbeidet med Kupp en klassiker har teaterelevene hatt koreografiverksted med Hanne Aalberg og masterclass med Kjersti Haugen og Espen Dekko.

Antigone trosser kongens lov og blir dømt til døden. Kong Kreon har besluttet at Antigones bror ikke må begraves. Broren skal som straff for å ha kriget mot sitt eget folk, ligge og råtne i solen imens fuglene spiser av hans kropp. Antigone kaster jord over kroppen og ofrer dermed livet sitt for noe hun tror på. Hva betyr det å ofre seg for noe større enn seg selv? Hvorfor velger Antigone bort sin lykkelige fremtid bare for å gjøre en symbolsk handling, som hun mener er riktig? Fordypningselevene i teater har reflektert over hva det betyr å ofre seg og hva det betyr å stå opp for sine egne overbevisninger. Med egne tekster, tanker og erfaringer gir elevene i Antigone en aktualisert, naken og tankevekkende forestilling.

Premiere 5. april klokken 18.30 i Teaterkjelleren på Trøndelag Teater

Se her for mer informasjon