Kø i vaskehallen

Nå på slutten av påskeferien ble det skinnende sol og stigende temperaturer. 

Mange har kanskje kommet hjem fra påskefjellet og ville frekventert en tur ved fjorden en slik dag, men det var ikke påtrengende mye folk på Vikhammer og Midtsandtangen.

Ved Autosenteret på Vikhammer var det kø foran de to vaskehallene hvor vinterens skitt og lort ble fjernet fra bilene. En av dem som benyttet 1.påskedag til bilvask var Bjørn Westgård fra Hundhammeren.

– Vi har kjørt tur retur Bodø i påsken så nå er det på tide å fjerne salt og skitt fra bilen, forteller Bjørn som har tatt full underspyling ved bilvaskemaskina på Vikhammer.

– I Bodø var det en del snø men veiene var bare og nå vaskes skitten av og bilen skal snart gjøres klar til sommerens turer med campingvogna på slep.

– Jeg vasker bilen en del for hånd ute i gården også, men det er litt for kaldt til det ennå, forteller Bjørn Westgård som ikke har tenkt på å skifte til sommerdekk riktig ennå.

– Selv om det er en uke til piggdekkene må av, går det fint for oss som kjører piggfritt, sier han. Det kan komme snø i april så jeg venter litt ennå før jeg legger om dekk.

Syklene er ute

Langs gang og sykkelvegene var det søndag en god del store og små som var ute på sykkeltur. På Vikhammerløkka var det lite folk mens det på Midtsandtangen var litt mer trafikk.

Det var ikke mange som satt å nøt påskesola som endelig tittet fram den nest siste dagen i påskeferien. Men noen trosset litt vind søndag formiddag og var ute  i midtre og ytre del av Malvik.