Biblioteket anbefaler påskekrim

Kriminalromaner hører med til påsketradisjonene og på bibliotekene i Malvik bugner det av påskelitteratur som kan være med på hytta,i sekken eller i sofakroken, helt gratis.

Malviknytt har utfordret de som jobber med bøker på våre prisbelønnete bibliotek til å komme med sine anbefalinger til påskelektyren.

Biblioteket i Malvik har vanlig åpent mandag og tirsdag uken før påske:

HOMMELVIK BIBLIOTEK:
mandag 11 – 18
tirsdag 11 – 18

VIKHAMMER BIBLIOTEK:
mandag 9-14
tirsdag 9-18

Les hva bok-kvartetten Katrine, Anne Margrete, Anne Therese og Ingrid anbefaler:

Påskekrim

«Den jævla naboen»

Anne Margrete anbefaler «Den jævla naboen» av Ronny Berg.

– Dette er boka for den som ønsker litt humor i påsketida. Alle trenger jo ikke lese krimJ Forlagets omtale av boka:Den jævla naboen. Om nabokrangler, tujahekker og norsk smålighet

image3Den store, morsomme og litt triste boka om nabokrangler.
«Jeg hater den gale kjerringa», forteller Sandefjordskvinnen Marina Enoksen om naboen sin. «Jeg kommer aldri til å tillate angrep på mine demokratiske rettigheter», mener milliardær Øystein Stray Spetalen. «Jeg er opptatt av estetikk», sier en mann fra Bergen som brant ned naboens hus.
Stadig flere har sluttet å hilse på naboen. De ringer heller advokaten, eller leser på nettet hvordan de kan drepe trær med gift. Noen tør ikke lenger å gå ut av sitt eget hus. På Nesøya kuttet finansmannen Arne Vigeland naboens uthus i to.
Hvilke psykologiske mekanismer leder oss fra naboskap til fiendskap? Hva skiller nabokrangler fra andre krangler?
I denne første boka som tar for seg fenomenet nabokrangel får du møte en mann som tagget ned sitt eget hus for å gi naboen noe stygt å se på. Vi treffer også sinte rikfolk, familien som tok grantreet sitt til Menneskerettighetsdomstolen i Haag – og mannen som blir kalt Norges verste nabo. I tillegg vil noen av landets ledende forskere, professorer, filosofer og eks-torpedo Espen Lie gi svar på hvorfor nordmannen er blitt så sint.

«La den rette komme inn»

Anne Therese anbefaler «la den rette komme inn» av John A Lindqvist.

Det er en av Anne Therese sine favorittbøker. Den er superspennende. En historie du tror 110% på, selv med en vampyr i hovedrollen. Boka tar også opp viktige tema som mobbing og utenforskap.

image1Forlagets omtale av boka:

En bloddryppende spenningsroman fra Sverige om vampyrer og hevn. Om en ung gutts ensomhet. Om det å bli oversett og forbigått, og om hvilke brutale krefter som bor i mennesket.

Året er 1981. Livet i Stockholm-forstaden Blackeberg er som vanlig. Folk lever sine hverdagsliv og driver med sitt. Så rykkes tingene ut av sine vante baner. En tenåringsgutt blir funnet drept. Halsen er skåret over, og liket er tømt for blod. Ryktene om et ritualmord sprer seg. Innbyggerne lammes av frykt, men 12 år gamle Oskar fascineres av det bestialske mordet. Uten å være klar over det blir han etter hvert dratt inn i mysteriets mørke sentrum.

 

«Blindgang»

Ingrid anbefaler «Blindgang» av Jørn Lier Horst.

Nordisk krim gjør miljøet gjenkjennbart. Boka er spennende og lettlest med korte kapitler. Fint med krimbøker som også følger personene gjennom livene deres.

Ingrid bokForlagets omtale av boka:

Sammen med sin ettårige datter Maja flytter alenemoren Sofie Lund inn i huset hun har arvet etter morfaren. Morfaren var en vanskelig og beryktet mann, og Sofie har betalt noen for å vaske og tømme huset for alt han etterlot seg. Det eneste som står igjen, er en låst safe boltet til gulvet i kjelleren.
Det ligger noe i safen, noe som skal overraske ikke bare Sofie Lund, men alle på politihuset i Larvik. Et funn som skal sette fart i en sak som har plaget førstebetjent William Wisting lenge, og som har gjort ham til gjenstand for kritikk både internt og i mediene.
Nå øyner Wisting en åpning, en mulig vei å gå. Men da må han gå på tvers av alle lojalitetsbånd og undergrave tilliten til etaten han selv er en del av.

«Jeg er Pilegrim»

Katrine anbefaler lydboka «Jeg er Pilegrim» av Terry Heyes.

– Ei veldig spennende bok, en thriller som både handler om å oppklare forbrytelser, men også det å hindre at det skal skje. Ei lang lydbok, men den er godt lest.

image2Forlagets omtale av boka:

En ung kvinne blir funnet drept på et nedslitt hotell, alle identifiserende kjennetegn er oppløst av syre.

En far blir offentlig halshugget i den pulserende heten på et saudiarabisk marked. Liket av en ekspert i bioteknologi ligger uten øyne på en søppelplass i Damaskus. Menneskelige levninger blir funnet i et avsidesliggende fjellområde i Afghanistan. En perfekt plan er lagt for å begå en grusom forbrytelse mot menneskeheten.
Én tråd knytter ugjerningene sammen, og bare én mann vet hvordan …  Pilegrim.