Norges mest søkte firmanavn i 2015

NAV topper Gule Sider sin søkeindeks for mest søkte firma- og virksomhetsnavn i 2015. På 2. plass ligger Biltilsynet, som faktisk ikke har hatt navnet Biltilsynet siden 1995.

Hvert minutt foretas det mer enn 100 firmasøk på Gule Sider. Og det firmaet eller virksomheten det søkes mest etter er NAV. De topper nå listen over Norges mest søkte firmanavn i 2015 foran virksomheter som DNB, Telenor og Skatteetaten.

 
1.2– Det er interessant, men kanskje også forventet at NAV topper statistikken. Mange nordmenn er påvirket av nedgangstiden i oljebransjen og stadig flere har behov for bistand, og trenger derfor å komme i kontakt med sitt lokale NAV-kontor. Det er nærliggende å tro at dette har vært med å påvirke tallene, sier Håvard Atle Skaug, redaktør i Gule Sider i en pressemelding.

 

Søker etter utgått navn

Hakk i hel NAV, på en solid andreplass, ligger Biltilsynet. Biltilsynet byttet imidlertid navn til Trafikkstasjon allerede i 1995.

–Biltilsynet er et interessant fenomen, fordi det viser at selv om det ikke lenger finnes som virksomhetsnavn, så er det fortsatt det som brukes på folkemunne og som vi derfor bruker når vi skal søke. Det illustrerer at virksomheter som bytter navn må være oppmerksomme at det nye navnet ikke nødvendigvis fester seg folks bevissthet umiddelbart, og at de bør passe på å være søkbare også med sitt gamle navn, sier Skaug.

Det kan se ut til at mange av oss er opptatt av bilens velvære, for nedover på Topp 50-listen finner vi både Statens Vegvesen. Biltema, Toyota, Møller Bil, Mekonomen, NAF og Falken. På topplisten finner vi også bilrelaterte virksomheter som Shell og Statoil.

– Tjenester og produkter i samband med bilbruk dominerer topplisten på hva man søker etter på Gule Sider. Nordmenn er opptatt av bilen sin, men det viser også at når man er på farten og trenger noe til bilen så bruker man Gule Sider som hjelpemiddel til å finne nærmeste sted å få hjelp, sier Skaug.

Dette er de 10 meste søkte firmanavn i 2015 basert på mest brukte søkeord:

  1. NAV
  2. Biltilsynet
  3. Felleskjøpet
  4. DNB
  5. Telenor
  6. Skatteetaten
  7. Expert
  8. Elkjøp
  9. Statoil
  10. Coop