Slutter i skolen – blir brannmann

Inspektøren ved Hommelvik skole, Arild Bjørnås har sagt opp sin stilling og begynner 1.juni som heltids brannmann ved Trøndelag Brann og Redningstjeneste.

– Det er ingen dramatikk bak dette. Jeg har jobbet deltid i det lokale brannvesenet i Malvik i 14 år og synes fagfeltet er interessant og spennende.

– Nå åpnet det det seg en mulighet og da ble det så jeg grep sjansen før jeg ble for gammel til å skifte jobb, sier 44 åringen som har jobbet i skoleverket i 20 år.

Arild håper at han blir stasjonert ved brannstasjonen på Ranheim, men detaljene om arbeidssted er ikke avklart ennå.

Midtsand Andersen slutter på kulturkontoret

Arild Bjørnås er en av tre fra den lokale brannstasjonen som nå tar skrittet helt ut og blir heltids brannmann. I tillegg til Bjørnås har også kulturkonsulent Håkon Midtsand Andersen takket ja til ny jobb.

– Nå blir jeg heltids brannmann fra 1.juni, det stemmer, sier Håkon Midtsand Andersen, som har sagt opp jobben ved kulturkontoret i Malvik kommune.

Midtsand Andersen og Arild Bjørnås følges av Espen Langolf som også er deltidsansatt i Trøndelag Brann og Redning i Malvik.

Dermed blir det tre ledige deltidsstillinger i brann- og redning i Malvik fra sommeren av. Rekrutteringsarbeidet er allerede i gang og mer informasjon finner du her.

Trivdes i skolen

Arild Bjørnås har gjennom sine 20 år i Malvikskolen blitt kjent med mye unger, ungdommer og foreldre.

– Det har bare vært en glede og ikke minst har det vært artig å treffe på tidligere elever som foreldre til nye barn i skolen.

– Da har jeg følt litt stolthet over at det har gått dem bra i livet, selv om det ikke bare er skolen sin fortjeneste sier Arild Bjørnås.

Selv om han slutter som inspektør ved Hommelvik skole, forlater han ikke lærergjerningen for godt.

– Jeg skal over i turnusarbeid og har sagt ja til å ta noen undervisningstimer om det blir aktuelt sier Bjørnås. Men jeg slutter som skoleleder, det er en tid for alt, nå blir det spennende å prøve noe annet sier den populære læreren som 1.juni blir heltids brann- og redningsmann i Trondheim.