Rune samler inn millioner

Åpner ungdomsrom på Stavanger universitetssjukehus

Rune Jonsdal fra Malvik brenner for kreftsaken og har gjennom organisasjonen Hockey mot kreft samlet inn godt over 1.million kroner til Barnekreftforeningen.

Nå skal han og ”Hockey mot kreft” åpne ungdomsrom ved Stavanger universitetssjukehus og Haukeland sykehus i Bergen.

– På Haukeland i Bergen er vi i startfasen og skal dit for å se på noen rom som kan være aktuelle. I Stavanger skal rommet åpnes og tas i bruk på fredag, forteller Rune Jonsdal.

– Til åpningen i Stavanger er det sendt ut to VIP-invitasjoner, en til helseministeren og en til meg, forteller han med et glimt i øyet.

– Et ungdomsrom er noe som mangler på mange sykehus hvor ungdommer oppholder seg. Der vil det være spill og hjemmekino, innredet i samarbeid med ungdommene. Sammen med hockeyspillere og andre idrettsutøvere skal vi prøve å lage noen opplevelser for ungdom som er på sykehus, for det kan av og til være veldig kjedelig.

Aktivitet over hele landet

Til ungdomsrommet ved Stavanger universitetssjukehus har Hockey mot kreft samlet inn 300.000 kroner.

– Vi fikk donert billettpengene fra Stavanger Oilers for en omkamp etter en annullasjon i fjor og alle midlene vi får inn prøver vi å bruke i den regionen de kommer fra, forteller Rune.

Nå har han tatt seg to dager premisjon uten lønn fra sjåførjobben for å gjøre dagene litt lysere for andre.

– Det gir mer enn det tar så det er et veldig givende arbeid sier 41 åringen som i sommer skal sykle Trondheim – Oslo for sjette gang.