To korps til NM

Til helga er det norgesmesterskap for korps eller NM i janitsjar om man vil.

Fra Malvik stiller to korps, Malvik og Hommelvik Musikkorps. Begge korpsene stiller i 5.divisjon og spiller til dyst førstkommende lørdag.

Først ut er Malvik Musikkorps som skal spille kl 11.07 under ledelse av sin dirigent Sverre Bøgh. Rett etterpå, klokken 11.27 er det Hommelvik Musikkorps med dirigent Arild Hognes sin tur.

En musikalsk utfordring

– Norgesmesterskapet setter vi høyt, sier leder i Hommelvik Musikkorps, Kim Fossum. Det er en av de faste postene på programmet og er tett opp til nyttårskonserten hva innsats angår.

Hommelvik Musikkorps teller over 60 medlemmer, uten at alle skal være med i NM.

– Vi har ingen større ambisjon enn å ha det artig på NM og tar det som en musikalsk utfordring for vår egen del.

Anerkjente dommere

Dommere i 5.divisjon er Tormod Flaten og Clare Farr.

Clare Farr har vært Kringkastingsorkestrets basstrombonist siden 2013. Etter bachelorstudier i Stavanger og Manchester, fullførte hun hovedfag ved Norges musikkhøgskole i 2001. I sine påfølgende år som frilansmusiker hadde hun lengre kontrakter i bl.a. Oslo-Filharmonien, og vikarierte jevnlig i anerkjente orkester og ensemble i inn- og utland. Hun var i tillegg daglig leder i Ungdomssymfonikerne fra 2006-2012.

Hun jobber også som dirigent og musikkpedagog i Oslo og omegn, og er for tiden dirigent for Sørum skolemusikkorps i Akershus. (kilde: tromboneensemble.no)

Tormod Flaten er euphonium-artist og musikklærer. Han startet sin karriere med euphonium i Vestre Slidre Skolekorps som 11-åring. I 1994 flyttet han til Vestlandet for å spille for det anerkjente brassbandet Eikanger-Bjørsvik Musikklag som var blitt europamestre i 1988 og 1989.

I 1996 vant han norgesmesterskapet for solo messinginstrument, og startet på Griegakademiet. Der gikk han ut med toppkarakter i 1998. Etter en rekke konserter og konkurranser utenlands fullførte han i 2001 sin Bachelorgrad vedGriegakademiet. (Kilde: wikipedia)