Litterær kaffepause om Cora Sandel i Theatercaféen

I forbindelse med kvinnedagen inviterer Nord-Trøndelag Teater og Trøndelag Teater til litterær kaffepause om Cora Sandels liv og forfatterskap i Theatercaféen tirsdag 8. mars kl 12.00.

Det litterære innhold er det forsker Nina Marie Evensen som står for, basert på sin avhandling om Cora Sandels trilogi om Alberte. Og i forbindelse med forestillingen Cora og friheten av Jorun Thørring vil både regissør Rita Abrahamsen og skuespillerne Janne Kokkin, Live Hege Nylund og Wenche Strømdahl også være tilstede. Cora og friheten er en samarbeidsproduksjon mellom Nord-Trøndelag Teater og Trøndelag Teater med urpremiere 16. april.

Arrangementet og kaffen er gratis, men billett må løses.

Cora Sandes egentlige navn er Sara Fabricius, og hun gjennomgikk et livsløp som på mange punkter sammenfaller med romanfiguren Albertes.

I Cora Sandels kjente romantriologi møter vi unge Alberte som prøver å finne seg selv som menneske og som kunstner, men møtes med stengsler og ufrihet fra omgivelsene. Hun slites mellom rollene som mor, kjæreste, kunstner og kvinne.

I Cora og friheten møter Cora, Sara og Alberte hverandre i døra. De blir nådeløst stillt til veggs av hverandre og må stå opp for de valgene de har tatt. Spørsmålet om menneskets frihet spenner en stram bue gjennom hele handlingen.

Stykket tar oss med på en intens og spennende reise på tvers av fiksjon og levd liv. Det er nyskrevet dramatikk ført i pennen av forfatteren Jorun Thørring, blant annet kjent for kriminalromanene Glassdukkene, Tarantellen og Mørketid.