«Alle» ser til Malvik

Under dagens næringskonferanse på Svebergtunet i regi av Næringsforeningen i Trondheimsregionen avdeling Malvik møtte det opp bortimot 90 deltakere for å høre om næringsuksesser i Malvik.

«Alle» var der

Her var vel etablerte bedrifter i kommunen, politikere og administrasjonen i Malvik kommune og ikke minst etablerere og eiendomsutviklere som har ting på gang i kommunen.

 

Kaare Hagerup i NiT-avd Malvik sier Malvik er spennende
Kaare Hagerup

– Vi er innom mange spennende tema på en sånn dag, sier daglig leder Kaare Hagerup i NiT-Malvik som hadde registrert at så og si «alle» bankene hadde møtt opp.

– Det betyr vel at Malvik er et satsingsområde og at det følges med på hva som skjer her.

 

 

Malvik næringspark

Stor interesse var det knyttet til Malvik næringspark, som de nye eierne med Kaare Arnstad i spissen nå har døpt den såkalte «Kjeldsbergtomta» vis á vis Abra-hallen på Sveberg.

Kaare Arnstad fortalte om planene for Malvik næringspark.
Kaare Arnstad fortalte om planene for Malvik næringspark.

– Vi har valgt å kalle området for Malvik næringspark da det er så mye som heter noe med Sveberg i området, sa Kaare Arnstad litt spøkefullt da han orienterte om planen for området.

– Det er stort behov for areal i regionen men ikke til det som vi tidligere kalte industri. Så vi håper nå å komme i dialog med kommunen, politikere, plankontor og rådmannen for å se på reguleringsplanen.

– Vi er tidlig i prosessen og har ingen konkrete planer ennå, men slår vi en sirkel med diameter fem mil og sentrum på Sveberg når vi ca 290.000 mennesker. Det gjør vi om vi slår den samme sirkelen i Trondheim også, så plasseringen er ideell, sa Arnstad.

– Selv om det ikke er så lenge siden vi tok over eiendommen har vi allerede sagt nei til flere aktører som ønsker lager av kraner og brakkerigger da vi er opptatt av estetikk og utnyttelse av området, sa Kaare Arnstad til et lydhørt publikum.