Ugla på topp

Malviknytt sin fotokonkurranse som gikk i vinterferien er avsluttet og vinneren kåret.

Det kom inn nøyaktig femti bidrag fra våre lesere, noe redaksjonen og juryformann og enedommer Stig Harald Dahl er særs godt fornøyd med.

– Det var mange flotte bilder og vanskelig å plukke ut de tre beste, det er så mange gode elementer i de alle at det blir nesten en håpløs oppgave, sier fotografmester Stig Harald Dahl på Vikhammer.

Ugla blir aldri kjedelig

Førstepremie for beste vinterbilde går til Knut Wuttudal, han er fra Hommelvik nå bosatt i Meråker. (Begrunnelse under bildet)

Foto: Knut Wuttudal
Foto: Knut Wuttudal

– Bildet har en fin komposisjon, jeg liker at Ugla er litt på siden av sentrum. Motivet er skarpt, vi ser snøen i fjærdrakten. Et godt bilde, artig motiv og et flott blikkfang. Det er noe med dyr og fugler som vekker følelsene våre. Dette bildet blir aldri kjedelig, sier dommer Dahl.

Historie om vinter

Bildet innsendt av Ronny Svedal fra Hommelvik, kom på andreplass kunne like godt vært øverst på pallen i følge Stig H. Dahl. (Begrunnelse under bildet)

Foto: Ronny Svedal
Foto: Ronny Svedal

– Det er en fin bildekomposisjon med et anker som ligger på land. Det er ankerets «vintersituasjon» om vi kan si det slik. Bildet har fin dybde med ankeret i forgrunnen, båtene i mellomgrunnen og husene i bakgrunnen. Tydelig at det er vinter med is og frost. Bildet er beskjært litt for mye og taper topplasseringen på grunn av det, men det er het fantastisk vinterbilde, sier dommeren.

Veien fører inn i bildet

Tredjepremie går til Einar Frøiland fra Hommelvik for bildet av Halla gård i vinterdrakt. (Begrunnelse under bildet)

Foto: Einar Frøiland
Foto: Einar Frøiland

– En veldig fin komposisjon hvor veien på bildet fører inn til sentrum av bildet, husene. Det er tydelig vinter og bildet er best komponert av de tre beste fotografiene sier Stig H. Dahl som kunne ønsket at bildet var 100 % skarpt.

Se alle bildene her:

Alle vinnerne er kontaktet. Alle bildene som ble sendt inn kan du se i bildeserien her (Klikk på bildet for større versjon):