Bygger kattehotell i særklasse

På gården Stav Østre snekkeres det iherdig om dagen på det som blir gårdstunets nye tilvekst; Pusehuset Kattehotell.– Her skal det bli plass til 50 katter på enerom, forteller Kari og Sara Halvorsen.

På gården er det allerede en stall med 10 hester, som de har drevet i 10 år. I tillegg er deler av låven gjort om til minilager.

Kattene på gården
Kattene på gården

– Vi starter opp Pusehuset Kattehotell først og fremst fordi vi er veldig glad i dyr, og for å gi katten et solid og trygt tilbud når eieren er bortreist. Det finnes alt for mange eksempel på at katter blir overlatt til seg selv når eieren reiser bort, sier Kari.

Pusehuset Kattehotell åpner 10.mai og vil inneholde flere fasiliteter for de firbente

– De femti rommene vil inneholde alt som trengs for at kattene skal ha det bra. Her vil det bli en rolig og koselig atmosfære for kattene.

Vi er svært opptatt av at kvaliteten skal være høy på hotellet, så her blir det både eget tilpasset ventilasjonsanlegg, varmekabler i gulvene, akvarium og om noen av katteeierene skulle ønske det, kan pusen få servert både sei, laks eller scampi, smiler Sara.

For øvrig vil alt som blir servert av fôr være av høy kvalitet.

– Ute blir det et stort inngjerdet område med klatretrær og andre leker som kattene kan benytte seg av. Vi bygger også et sykerom og et vaskerom, kan Frode Moen fortelle mens han viser oss rundt i bygget som er under oppføring.

Samarbeider med veterinær

Pusehuset Kattehotell samarbeider med Sveberg Dyrehospital.

– Dette er for å sikre god oppfølging dersom noe skulle oppstå under oppholdet. Alle som jobber på hotellet vil gjennomgå førstehjelpskurs for katt, i regi av veterinær.

Fra 01.januar 2016, er det ikke krav om godkjenning av dyrepensjonat fra Mattilsynet. Forskriftene gjelder fortsatt, men ansvaret ligger hos driverne.

– På Pusehuset vil alle offentlige krav være ivaretatt.

Foredrag med Bjarne O. Braastad

Tirsdag 3.mai skal Sveberg Dyrehospital og Pusehuset Kattehotell i fellesskap arrangere et foredrag med Bjarne O. Braastad. Foredraget vil bli holdt i messebygget på Midtsand.

Braastad er dr.philos. og professor i etologi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås. Han har skrevet boken ”Katten – atferd og velferd”, og er Norges fremste ekspert på området.

Poteklubben

For å gi katteeierne ”det lille ekstra”, har de startet Poteklubben, her vil de som øsnker få muligheten til et gratis medlemskap. Det gir muligheter til og delta på medlemskvelder, med ulike tema som vil bli holdt av blant annet veterinærer og foreksperter. Dette for å sette fokus på generell kunnskap om katt og kattevelferd.

Selve åpningen av kattehotellet blir holdt 10. mai.

– Vi får komme tilbake til programmet for åpningen, sier Kari og Frode, som har noen ideer til hvordan det skal foregå.