Sondre har hovedrollen i «Det uler på Bruket»

Når 9.trinnet ve Hommelvik ungdomsskole setter opp forestillingen ”Det uler på Bruket” i Bruket kulturhus onsdag 2. og torsdag 3.mars er en av hovedrolleinnehaverne Sondre Buseth Johannessen (14) fra Sveberg.

Forestillinga er basert på historien om da arbeiderne ved Hommelvik bruk tok opp lån og kjøpte sagbruket som gikk konkurs. Sondre spiller familiefaren Sivert som var en av de mange som ble arbeidsledig da bruket stengte.

Har stått på scenen før

Sondre har stått på en scene før men det var da han var mindre og han var usikker på om han skulle melde seg til audition.

– Jeg var veldig i tvil, men både klassekamerater og mamma overtalte meg til å prøve. Det gikk bra og etter at jeg fikk rollen og kom litt inn i historien er det veldig artig å være med, forteller Sondre.

Teater og scenekunst driver han ikke så mye med, det går mest i fotball og håndball på fritida.

– Det er to aktiviteter som passer sammen, selv om fotballsesongen snart er hele året så er det lagt opp sånn at det går fint an å være med på begge deler, forteller Sondre som er storebror til Magnus som han tror er 9 år.

Mye øving

Etter at rollene var fordelt har Sondre brukt mye tid på å lære seg replikkene og rollen sin.

– Jeg skal jo spille trist og lei meg når ”Bruket” blir lagt ned for jeg spiller en familiefar som ser veldig alvorlig på det med å ikke ha jobb.

– Det er mange replikker og jeg har lest en god del etter skoletid, men vi har også hatt mange og gode øvelser på skolen.

Mandag forflytter alle involverte fra ungdomsskolen og inn i kulturhuset hvor det er generalprøve tirsdag 1.mars.

Sammensveiset gjeng

Sondre forteller at det har vært morsomt etter at øvingene kom i gang og at hele trinnet har blitt en fin og sammensveiset gjeng med dette prosjektet.

– Alle er jo med og bidrar med kulisser, kostymer, i bandet, med lys og lyd, og noen har jobbet mye med PR og informasjon, forteller Sondre som gleder seg til å vise forestillingen for pensjonister, medelever, foreldre, søsken og andre i Bruket Kulturhus uken etter vinterferien.

– Vi har generalprøve for pensjonister på tirsdag, premiere som skoleforestilling onsdag og åpen forestilling på onsdag og torsdag kveld.

– Jeg tror jeg har det meste klart nå, forteller Sondre som gleder seg til å spille Sivert i forestillingen ”Det uler på bruket” 2. og 3. mars i Bruket kulturhus.

Det uler plakat