Gir bort musikalbilletter til flyktninger

Blandakoret Cappella tar publikum med på en mangslungen reise i musikalenes univers med storprosjektet «Fra Vika te’ West End» som settes opp med to forestillinger i Bruket kulturhus den 16. og 17. april. Da tar de samtidig grep når det gjelder integreringsarbeidet. 

Cappella skriver i en pressemelding at i disse tider, der mange flyktninger kommer til Norge og til Malvik, er det mange som ønsker å gjøre en innsats for inkluderingen i lokalsamfunnet.

Koret har derfor alliert seg med Francis Chagula som arbeider med og for flyktningene i Malvik og ønsker å være med på en dugnad for flyktningene i kommunen.

– Vi ønsker å gi bort 10 billetter til nye malvikinger for at de skal få opplevelser og ikke minst føle at de er en del av lokalmiljøet de har kommet til, forteller Per Roar Vikhammermo.

Ingen vanlig konsert

Koret har planlagt prosjektet siden før jul og har nå kommet godt i gang med øvingene. I tillegg til koret, som teller omtrent førti sangere, skal Bruket kulturhus fylles med et stort orkester med band, blåsere og ikke minst strykere. I tillegg til flere utfordrende låter fra en lang liste kjente og ukjente musikaler vil koret få en god del regi og ikke minst skal det brukes en del tid på å legge koreografi, som seg hør og bør i musikalsjangeren.

– Det skal ikke være et enkel og tradisjonell blandakorkonsert. Her skal koret få utfordre seg på mange områder der de fleste ikke er så bevandret, forteller korets prosjektleder Per Roar Vikhammermo.

TENORENE: De lyse mannsstemmene tar alle høye toner med godt humør. F.v. Terje Sollihaug, Kjell Østeraas, Per-Roar Vikhammermo, Tor-Levi Søpstad og Bjørnar Berget. (Foto: privat)
TENORENE: De lyse mannsstemmene tar alle høye toner med godt humør. F.v. Terje Sollihaug, Kjell Østeraas, Per-Roar Vikhammermo, Tor-Levi Søpstad og Bjørnar Berget. (Foto: privat)

Som prosjektets tittel, «Fra Vika te West End», tilsier vil Cappella ta publikum fra lokale og regionale musikaler som Carl Halck og An-Magritt, via storslåtte kjente musikalperler som West Side Story og Evita til de senere tids musikalsuksesser på Londons West End som Hairspray og Lion King.

Eksterne solister

Selv om koret gjennom flere år har vist at de har mange dyktige solister i egne rekker, har de også denne gang valgt å få med seg flere samarbeidspartnere for å gi det sanglige en ekstra profesjonell dimensjon, skriver koret.

– Vi har vært så heldige å få med oss ekteparet Maria og Andreas Moen Nohr som skal fylle de fleste større solistoppdrag i forestillingen. I tillegg har vi hentet inn en slags stjernesopran, Marit Johanne Nielsen, forteller Vikhammermo.

 

Maria Moen Nohr har vært i Hommelvik flere ganger tidligere og har også samarbeidet med Cappella før, blant annet i hovedrollen som Kristina i kjempesuksessen «Utvandrarna». I tillegg har både hun og Marit Johanne Nielsen gjort seg kjent i Hommelvik gjennom sin deltagelse under fjorårets lokale operafestival Såmmåropera. Andreas Moen Nohr er et noe ubeskrevet blad for mange malvikinger, men han har i flere år vært med i TSO vokalensemble og har slik sunget i flere større oppsettinger i Olavshallen.

Cappella med solister og orkester viser forestillingen «Fra Vika te’ West End» i Bruket kulturhus, Hommelvik, den 16. og 17. april.