Kongen dør igjen

Kongen dør igjen, spilles på Studioscenen ved Trøndelag Teater fra 27. februar.

En konge med to dronninger, en enmannshær, en usynlig hushjelp og en livlege med stjernekikkert forholder seg til livets siste timer. Det er duket for en absurd komedie i ca 90 minutter med tragisk tema. Forestillingen spilles uten pause.

Kongen dør

 

Det er ikke lett å forsone seg med døden. For kongen i denne forestillingen er døden umulig å akseptere. Derimot har flere av hans nærmeste forstått at enden er nær. I et fascinerende forløp får vi oppleve hvordan kongens frykt og selvbevissthet øker i takt med at hans posisjon og makt svinner hen. Samtidig forfaller han både fysisk og psykisk, og hele kongeriket går i oppløsing. Gjennom de ulike rollene menneskene rundt kongen inntar, avdekkes hans stadig mer innsiktsløse benektelse av rikets tilstand og den uunngåelige døden.

Kongen dør ble skrevet i 1962. Stykket handler om vår eksistensielle angst, og hvordan den kan forandre synet vi har på oss selv, på våre nærmeste omgivelser og på omverdenen.

Kongen dør er oversatt av Håvard Hodne og regi har Harry Guttormsen. Visuell konsulent er Grete Søimer og lysdesign står Steffen Telstad for.

Medvirkende i stykket er Hans Petter Nilsen, Hildegunn Eggen, Janne Kokkin, Wenche Strømdahl,  Jan Frostad og Hallbjørn Rønning.