Tok ansvar da tre døde

Blant kunder og ansatte hos Dyrebutikk1 på Malvik Senter er det stort sett glede, smil og latter. 

”Dyrefolk er glade folk”, – pleier innehaveren Thomas Moe Kristiansen og si om sine kunder, men ingen regel uten unntak.

Var med på lasset

Da Kristiansen etablerte butikken kjøpte han et konkursbo som bestod av innredninger, rekvisitta, dyrefor og noen dyr. Fisker og fugler inkludert. Et undulatpar var med på lasset og rett før jul oppdaget de at det var egg på gang. Tre egg ble resultatet.

En liten og pjusk undulatkylling. (foto: privat)
En liten og pjusk undulatkylling. (foto: privat)

Undulategg klekkes etter ca 18 dager, men bare få dager etter utklekkingen døde moren og to av kyllingene.

– Vanligvis er det mor som ligger å ruger på eggene mens far skaffer mat som han gulper opp og gir til mor mens hun varmer eggene.

– Når kyllingene er klekket og klare til å forlate redet er det far som overtar ansvaret for og lære dem og finne mat og overleve, forteller Anne-Liss Bortne i Dyrebutikk1.

 

 

 

 

Tok ansvaret

Hun forteller at de satte fram en liten bruskork med vann til den lille gjenlevende undulatkyllingen som de regnet med kom til å dø siden ingen var der for å mate den.

Har vokst seg stor
Har vokst seg stor

– Da skjedde det noe ganske rørende og etter hva vi har forstått sjeldent. Undulatpappaen tok ansvar for den siste kyllingen, foret den og passet på så den hadde det bra.

– Nå er det de to som henger sammen i buret, hvor de synger, snakker, spiser og har det bra. Den lille har vokst og blitt en stor undulat men som vi ser på bildene var han liten og hjelpeløs den første tiden.

– Det var så tydelig å se at han passet på når kyllingen spiste og drakk, den voktet og fulgte med, forteller Anne-Liss Bortne som gleder seg til å gå på jobben i dyrebutikken hver dag.

Pappa følger med (foto: privat)
Pappa følger med (foto: privat)

Litt fakta om undulat:

  • Undulater er langhalede papegøyer som kommer fra Australia.
  • Lever i store flokker og hekker i kolonier.
  • De er veldig sosiale dyr og bør som tamme holdes i par.
  • Oppdrett og hold av undulat som tamme fugler ble først populært i England på 1840-tallet.
  • Undulater i fangenskap kan bli opptil 10 år

Kilde: Mattilsynet