Nå fortjener Vikhammer et spisested

Etter at Vikhammer Jern & Farve levert inn oppbudsbegjæring denne uken har det blitt spekulert i hva lokalene kan fylles med.

Daglig leder i Næringsforeningen i Trondheimsregionen avdeling Malvik, Kaare Hagerup, mener at det bør komme et spisested i lokalene etter jernvaren.

Burde hatt et spisested

– Først og fremst er det beklagelig at en bedrift som har vært her så lenge som 14 år må stenge på grunn av sviktende omsetning. Deretter må vi se framover og om det ikke lykkes å reåpne forretningen eller om det kommer inn andre eiere, kan vi tenke oss at det kommer et nytt tilbud.

Jernvaren stenger

– Vikhammer sentrum burde hatt et spisested og vi vil oppfordre huseier som er TRONDOS (Coop Midt-Norge) om å se etter en slik aktør om nye leietakere skal vurderes.

– Vi har registrert og er kjent med oppbudet og har vært i kontakt med bobestyrer for jernvareforretningen sier Eiendoms- og markedsdirektør i Coop Midt-Norge, Jon Magne Elshaug.

Elshaug vil ikke kommentere Hagerup sitt utspill.

– Jeg har ikke hørt noe om henvendelser rundt dette, men det kan jo ha kommet uten at jeg har registrert det. Vi vil ta en vurdering etter hvert. Fra før har vi registrert at det har vært varierende interesse for å leie lokaler i Vikhammerområdet, sier Jon Magne Elshaug.

Vil ha møte med Trondos

Vikhammer Vel er både overrasket og trist over beskjeden om at jernvarebutikken blir nedlagt kom.

– Vi har ikke rukket å tenke over hva lokalene kan brukes til om det ikke blir en jernvareforretning her, men velforeningens arbeidsgruppe «Sentrumsplanen på Vikhammer» vil gjerne møte huseieren for å høre hvilke tanker de har nå, forteller Annelie Nystrøm i Vikhammer Vel.