Ærta Bærta i rute

Malvik blandakor er i full gang med øvingene til Ærta Bærta, barnas store kulturbegivenhet i Malvik. Det er nå 17. gangen at koret lager en ny forestilling for barn i alle aldre og som tidligere år er det skrevet en rykende fersk historie, og nye sanger er valgt ut.

– Dette er sanger som er hentet fra den gamle sangskatten vår, og det er sanger som barna kjenner fra blant annet barne-TV. Foreldregenerasjonen og eldre søsken vil også nikke gjenkjennende til mye av repertoaret.

Hemmelig slott

I år er det et gammelt slott med et innholdsrikt loft som er arena for handlingen, og der skjer det mye mystisk.

– Der bor det en konge og en dronning og deres to barn, prinsen og prinsessen, men vi vil ikke fortelle hva slottet heter, sier Frida Røsand i Malvik blandakor.

– Ting forsvinner sporløst, og kongen og dronningen blir heftet av dette når familien skal forberede seg til å reise i bursdagsselskap til dronningens tante. En sjørøverskute ligger fortøyd nede ved sjøkantenog disse sjørøverne lager kanskje litt krøll?

For 17.året

– Malvik Blandakor opplever at vi får stadig flere nye medlemmer og at gjennomsnittsalderen er på tur ned. Dirigent for koret og musikalsk leder er Sigrun Hove og regi og koreografi er ved Ragnhild Skille. Anne B. Belboe og May Liz Lindsethmo har også bidratt med koreografi.

Som i de fleste av de 17 årene er det Bård Hestnes som er kapellmester. Med seg har han musikerne Elisabeth Nilssen, Svein Væren og Bjarne Norum.

Forestillingene er lørdag 6. og søndag 7. februar i Ytre Malvik Samfunnshus.

Les mer om forestillingen her.