Max suksess for Petter i Minimalen

For Petter Schjetne Bakken (13) i Hommelvik ble det maksimal uttelling under filmfestivalen Minimalen i Trondheim. 

Petter hadde hovedrollen i filmen «Frittgående», en kortfilm på ett minutt, som vant «Den gyldne saks» som er en vandrepremie i filmfestivalen Minimalen.

– Filmen handler om en gutt som er lenket til rullestol og som etter å ha vært på Mc Donalds kjører forbi en høne i en bakgård. Gutten stopper å gir høna en chips før han knytter ballongen han har fått hos hamburgerkjeden rundt høna, forteller Petter, uten å røpe poenget med filmen.

Det var etter at filmskaperne Finn Walther og Jon Vatne var på ungdomsskolen i forbindelse med den kulturelle skolesekken at Petter fikk spørsmål om å være med i filmen.

– Mamma fikk en telefon med spørsmålet og jeg ville selvsagt være med, sier den teater og dramainteresserte ungdommen fra Hommelvik. Innspillingene foregikk rett før jul for jeg husker jeg hadde åpnet advendtskalenderen min, forteller han.

Lager dokumentar

Fredag var det visning og kåring, søndag var det premieutdeling.

– Jeg både gruet og gledet meg mens vi satt i kinosalen etter at vi hadde sett filmen og ventet på avgjørelsen.

Nå har han planer om å lage en egen dokumentarfilm om lillebror Erlend som driver med motorcross.

– Det stemmer og nå har jeg kjøpt meg en egen i-mac med redigeringsprogram samt at jeg har fått meg kamera og stativ.

– På skolen har vi lagd en film på engelsk om Rødhette og ulven som jeg ha vært med på å redigere og har vært skuespiller i, forteller den rolige og sindige 13 åringen Petter Schjetne Bakken.

Filmen «Frittgående» får vi dessverre ikke vise ennå da den skal vises på filmfestivaler i utlandet. Produsentene sier den vil bli lagt ut på nett etterhvert.
Vant Den Gyldne Saks (Fra v.) Jon Vatne, Petter Schjente Bakken og Martin Walther. (Ikke tilstede Finn Walther) Foto: privat)
Vant Den Gyldne Saks (Fra v.) Jon Vatne, Petter Schjente Bakken og
Martin Walther. (Ikke tilstede Finn Walther) Foto: privat)