Har flytta 20.000 bøker

Etter å ha holdt til på Ytre Malvik Samfunnshus i atten måneder åpner Malvik bibliotek igjen sine dører ved Malvik videregående skole.

-Det har fungert greit å være på samfunnshuset, men det blir fint å komme tilbake til kjente lokaler her på skolen, sier bibliotekleder Katrine Herringbotn.

– Nå har vi fem ansatte pakket ned, flyttet og pakket opp i overkant av 20.000 bøker som vi har plassert i hyller og reoler.

På Malvik videregående skole er nå Malvik bibliotek som også er skolebiblioteket, noe som gjør at biblioteket er åpent hver dag.

– Vi har åpent seks dager i uken, hver dag i skolens kjernetid fra 9 til 14 samt at vi har åpent til klokken 18.00 tirsdager og onsdager. Lørdager har vi åpent fra 11.00 til 15.00.

Barnas dag 

Den første lørdagen i måneden arrangeres det barnas dag ved biblioteket på Vikhammer. Lørdag 6.februar er det klart for konsert gruppa Flæsk & Duppe.

– Flæsk & Duppe er to barnehageassistenter som spiller variert og tøff musikk. Sangene er som oftest omskrevne versjoner av kjente og kjære låter, som omhandler mat eller hverdagslige ting både barn og foreldre kan kjenne seg igjen i, sier Katrine.

– Barnas bibliotek er et prosjekt med støtte fra Nasjonalbiblioteket. Den første lørdagen i hver måned vil vi ha ulike arrangementer for barn. Følg med på våre hjemmesider, på facebook og se plakater for mer informasjon om hva som kommer.

I forbindelse med barnas bibliotek vil det være åpen kafe i kantina på Malvik videregående skole.

Barnas dag er på Vikhammer bibliotek lørdag 6. februar klokken 12.00 og det er gratis inngang.