Line er landets modigste jente

Dette sier Elin Dragland, styremedlem i Foreningen Mobbing i Skolen, etter at hun helt siden romjula har fulgt den såkalte mobbesaken i Malvik kommune via sosiale medier.

Er historisk

Det at mobbeofferet slår tilbake mot kommunen via sin egen blogg og andre sosiale medier mener Dragland er historisk.

– Først vil jeg si at det står enorm respekt av det hun her har gjort. Hun har en sterk penn og skriver spørrende, direkte til kommunen, «-tror dere jeg lyver?»

Elin Dragland sier det er typisk at de sakene som havner i media er hvor skolen ved rektor benekter alt som har med mobbing å gjøre. Det er også vanlig at skolen da melder foreldrene til barnevernet og at fingrene pekes mot mobbeofferet.

– Det er holdningene hos rektor ved den eneklte skole som er avgjørende hvordan skolen håndterer mobbing.

I en kronikk i Dagbladet i dag, skriver Elin Dragland om mobbesaken i Malvik og at vi for første gang ser at et mobbeoffer tar til motmæle mot kommunen via sosiale medier, får massive heiarop og vinner frem.

Offeret slår tilbake

I denne saken som Line Sommer Hoel har reist, og vunnet, mot Malvik kommune slår mobbeofferet tilbake og kommunen trakk ankesaken som de vedtok like før jul.

– Selv om jeg har fulgt saken tett, kan jeg ikke se at noen fra Malvik kommune har sagt unnskyld.

– Alle kan trå feil i blant, og da er det ekstra modig å si unnskyld.

– Unnskyld er et undervurdert ord, sier Elin Dragland, som selv fikk unnskyldning fra rektor ved skolen hvor hun selv hadde flyttet et barn vekk fra på grunn av mobbing.

Dragland er også kritisk til Malvik kommunes taushet, bagatellisering og benektelse.