Starthjelp og snøfres

Stadig flere får øynene opp for at du ikke trenger startkabler og ekstra bil for å få liv i et dødt bilbatteri.

Januarkulda ble merket godt av landets bileiere.

– Hittil i år har vi solgt tre ganger så mange bilbatterier og starthjelpere som samme periode i fjor. Vi må stå på for å ha nok i hyllene, sier Dag Bergby i Biltema.

Bilbergerne har hatt hendene fulle.

– Antall utrykning til nordmenn som ikke får start på bilen øker vesentlig når gradestokken kryper under ti minus og videre nedover. Vi bruker å si at kulda holder oss varme, sier Jan Ivar Engebretsen i NAF.

Stadig flere får likevel liv i batteriet selv. Biltema kaller det starthjelper, NAF sier hjelpestarter. Det er et apparat på størrelse med en minikoffert, utstyrt med startkabler, batteriklemmer og innebygd batteri.

Portable starthjelpere har eksistert i en del år, men fortsatt er mange bileier uvitende om at slikt finnes.

– De øker imidlertid i popularitet fordi de har blitt bedre, billigere og mer kompakte. Det er typisk nordmenn å ville ordne ting selv. Med portabel batterilader slipper du å be om strøm fra en annens bil, sier Dag Bergby i Biltema.

Batteriladere koster fra et par-tre hundrelapper og oppover.

Fres over snøskuffesalget 

IMG_4274De siste dagenes tette snøfall har også merkes hos Biltema på Malvik Senter hvor det på mandag formiddag var etterspørsel  etter snøryddere med og uten motor.

– Vi har solgt noen snøskuffer i løpet av de første formiddagstimene, sier Ole-Johnny Markussen, som fortsatt har godt med hurtigladere og snøryddeutstyr i hyllene på Sveberg.