OL-fakkelen kommer til Malvik i dag

 

12. februar starter Ungdoms-OL på Lillehammer. OL-ilden skal besøke 21 norske byer og Saksvik skole & barnehage. 

Malvik kommune inviterer skøyteglade barn og unge, idretten, ildsjeler og øvrige interesserte til å ta direkte del i Ungdoms-OL og fakkelens reise fra Hellas til Lillehammer ved Saksvik skole og barnehage i dag.

Der kan publikum få møte OL-maskoten Sjogg, og se Ungdoms-OL-ilden lyse for første gang i Malvik. Det blir korte appeller bl.a. ved Jens August Dalsegg (Ungdoms-OL) og ordfører i Malvik Ingrid Johansen Aune (AP).

Ungdoms-OLs visjon er å inspirere ungdom til å delta i idrett og etterleve de olympiske verdier som blant annet er å vise solidaritet og utøve fair play. Barna fra Saksvik barnehage stiller med skøyter. Vi stiller med varm saft, idrettsglede og en annerledes OL-markering, heter det i en pressemelding fra Malvikordføreren

Kjappe fakta om Lillehammer 2016

  • Arrangeres fra 12.-21. februar 2016 på Lillehammer, Hamar, Gjøvik, Øyer og i Oslo.

  • 1100 unge utøvere i alderen 15 til 18 år skal konkurrere i 70 øvelser i de 15 olympiske vinterdisiplinene.

  • Lekene involverer ungdom på alle områder; både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

  • Lillehammer 2016 er navnet på det fjerde Ungdoms-OL.

Ane By Farstad fra Malvik deltar i Ungdoms-OL på Lillehammer.