Taper på å spare penger

Da kommunestyret i Malvik kuttet dirigentstøtten til Hommelvik juniorkorps for inneværende år, doblet de samtidig kommunens utgifter til instrumentopplæring i kulturskolen.

– Det forbauser meg at ingen, verken i administrasjonen eller blant politikerne ser dette, sier dirigent i Hommelvik juniorkorps Ronny Farsund.

Dobbelt så dyrt å spare

– Beklager om jeg blir litt hissig men det er egentlig bare et sunt engasjement sier musikeren og dirigenten og rister oppgitt på hodet.

– Her kutter kommunen avtalen vi hadde om 25% støtte til honorar for dirigent og instruktører. For Hommelvik juniorkorps sin side har dette utgjort ca 7.000,- per år per elev, i tillegg til kontingent som er det samme som foreldrebetaling.

– Nå må vi legge ned dette tilbudet og kulturskolen overta. Det koster kommunen kr 13.600,- per år per elev i tillegg til foreldrebetalingen.

– Hvor er logikken? – sukker Farsund.

Åtte vikarer på ett år

Han påpeker i tillegg at det er et faktum at flere av medlemmene i korpset ikke vil gå og ta instrumentopplæringen på den kommunale kulturskolen.

– En elev kunne fortelle at han hadde hatt åtte ulike vikarer på ett år. Det er forkastelig. I Hommelvik juniorkorps har vi overhode ikke sykefravær.

– Så jeg forstår ikke regnestykket. Er det noen som med overbevisning kan forklare meg hvordan kommunen kan spare penger når kostnadene blir kr 13.600,- per elev i stedet for kr 7.000,- ?