Invitert til Næringsdepartementet

Etter at Nærings og fiskeridepartementet var på besøk i Malvik i forbindelse med sin «Ut i landet»-kampanjen i fjor høst er nå næringslivet i Malvik invitert til hovedstaden og departementet på besøk.

Det er daglig leder Kaare Hagerup i Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT) avdeling Malvik og Klæbu som forteller dette.

– Jeg oppfattet at rådgiver Anders Elnan i Nærings- og fiskeridepartementet kommer fra Steinkjer, og ifølge lokale bondetradisjoner i Nord-Trøndelag er det vanlig at man inviterer tilbake når man har vært på besøk.

– Derfor sendte jeg han en takk for besøket i høst hvor jeg påpekte dette i en humoristisk tone. Jeg skrev at om vi ikke blir invitert kommer vi likevel, også det i henhold til gamle nordtrønderske tradisjoner, sier Haare Hagerup.

– Nå har vi fått svar fra Anders Elnan i departementet og det er klart at vi nå får komme til Oslo for å møte Nærings- og fiskeridepartementet. Hva vi skal ta opp skal vi nå diskutere i vårt fagråd og med andre aktuelle deltakere i en delegasjon til hovedstaden, forteller han.

Les om når Nærings- og fiskeridepartementet hadde en Lærerik dag i Malvik  på oktober i fjor.