Flyktninger, budsjettkutt, mobbedom og kulturpriser i november

I november var dagene preget av nedskjæringer i kommuneøkonomien men det var vekst i det lokale næringslivet. På slutten av måneden ble Malvik kommune dømt i den såkalte mobbesaken. Kommunen vedtok  kultur og -frivillighetprisen.

Kommuneøkonomi og flyktninger

Når rådmannens forslag til budsjett for kommende år ble fremlagt viste det store utfordringer og det blir vesentlig dyrere å være innbygger i Malvik. Andre saker om budsjettet i november: Skolekorpsen hardt rammet og Tror ikke kommunen sparer penger

Vikhammer motell og ved Stav Hotel ble det i november opprettet akuttmottak for flyktninger. Det frivillige engasjementet var og er fortsatt stort for å hjelpe mennesker på flukt. Ordføreren kritiserte staten for håndteringen.

Rema og Dyrebutikk1

November var også måneden vi fikk flere nye butikker i Malvik. På Malvik Senter åpnet Dyrebutikk 1 og i Hommelvik Rema 1000Sjøsiden.

Mobbing og pristildeling.

På slutten av november ble frivillighetsprisen og kulturprisen i Malvik kommune for 2015 tildelt henholdsvis Svein Fred Buseth, og Historielaget Hommelviks Venner.

Rådmannen i Malvik, Kristian Rolstad varsler at han har sagt opp sin stilling for og bli pensjonist.

Malvik kommune blir dømt i Sør-Trøndelag tingrett der en 29 år gammel kvinne har saksøkt kommunen fordi hun ble mobbet og mishandlet på skolen.