Ny ordfører, rulleskirenn og interiørkjeller i oktober

I oktober ble Ingrid Johansen Aune historisk da hun ble valgt som kommunens første kvinnelige ordfører.Høstmåneden oktober startet med stormen «Roar» som ga amatørfotografene flotte motiv før høstferien kom med sol og stilla.

Høstbilder og rulleskirenn

Bidragene til Malviknytt sin fotokonkurranse i høstferien var var mange og Morten Pettersen vant med sitt høstbilde.

Været spilte også en viktig rolle da Hommelvik Grand Prix gikk av stabelen. Rulleskirennet gikk fra Hommelvik Sjøside til Mostadmark sentrum og Petter Northug hadde meldt sin ankomst, men stilte dessverre ikke på startstreken.

Ingrid ble ordfører

Mandag 12.oktober 2015 var en historisk dag i det politiske Malvik. Da fikk kommunen som hadde vært egen kommune i 124 år sin første kvinnelige ordfører. Ingrid Johansen Aune fra Arbeiderpartiet fikk via Malvikerklæringa oppdraget som ordfører med Ole Herman Sveian som varaordfører.

Et av de første oppdrag ordføreren for Arbeiderpartiet hadde, var å delta under idrettens hederskveld hvor hun fikk æren av å dele ut årets ildsjelpris til Tomas Bekkavik. Skøyteløperne Ane og Odin By Farstad fikk hvert sitt idrettstipend under samme arrangement.

Av andre store og små begivenheter i oktober må vi nevne at filmselskapet News on Request på Sveberg vant pris i Cannes, og at det ble startet pårørendeforening ved Hommelvik Helsetun.

Videointervjuet med Heidi Grande som åpnet interiørbutikk hos Milde Mathilde & drillpikene på Saksvik, fikk enormt stor oppmerksomhet med over 3000 visninger.