Krisene preget september

September ble en innholdsrik måned med mange nyhetssaker, ikke minst var valget den 14.september interessant å følge med på.

Åpning, valg og underskudd

For de lokale politikerne bød nok september på blandede begivenheter med åpning av nye Helsetun på Vikhammer og i Hommelvik, valgdag og det store millionunderskuddet.

(Klikk deg inn på de markerte lenkene i artikkelen for å lese mer om hver enkelt sak.)

Åpningen av Hommelvik Helsetun ble behørig markert med gjester, taler og snorklipp. Etter åpningen var det dramatiske nyheter om innholdet i Helsetunet som preget overskriftene.

Valgkampen gikk inn i sluttfasen og den 14.september gikk velgerne til urnene og AUF-ungdommene «tapetserte» bussholdeplassene med valgplakater, som raskt ble fjernetAP størst – Miljøpartiet inn i kommunestyret AP taper ett mandat

To uker etter valget kom nyheten om at Malvik kommune går i kraftig minus dette året. Overforbruket er på over 26 millioner og det må kraftige kutt og innsparinger til for å berge regnskapet fra underskudd. I kommunestyremøtet den 28.september antydes det oppsigelser.

Støttekonsert og kjøpesenterjubileum

September var også den måneden de grusomme bildene og nyhetene om flyktninger som kom med båt over Middelhavet til Greske strender engasjerte oss. Dit kom de uten noe mer enn hva de gikk og stod i og her i Malvik ble det tatt initiativ til støttekonsert for flyktningene.

Samlet inn 32.000 på støttekonsert og på Pæra samlet de inn nesten 12.000,- på en dag.

Den 23.september kunne Malvik Senter sine butikker og senterleder Øyvind Slotterøy invitere på femårsdag med kaffe, kaker og gode tilbud.

Her er en liten oppsummering av nyhetsåret på Malviknytt:

Årskavalkaden for juni – Årskavalkade juli – Årskavalkade for august