Sandaune på tinget

Lill Harriet Sandaune (Frp) får en ny hverdag når hun går fra fylkestinget og fylkesutvalget i Sør-Trøndelag, kommunestyret og formannskapet i Malvik og nå blir stortingsrepresentant. 

Det betyr sannsynligvis at Terje Hansen går inn i Malvik formannskap som fast medlem og at Bjørn Kyllo rykker opp som fast kommunestyremedlem. Følger FrP i Malvik valgresultatet blir da Øyvind Sandaune ny 1.vara for FrP til kommunestyret i Malvik.

Statsminister Erna Solberg presenterte endringer i regjeringen i dag. At Per Sandberg (Frp) og Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) er nye ministre, får også følger for fylkestinget i Sør-Trøndelag.

Hofstad Hellelands vara Torhild Aarbergsbotten (H) kommer fra Ørland kommune.

– Jeg må innrømme at det er en spesiell dag. Det er en ære å få gå inn i nasjonalforsamlingen, sier Torhild Aarbergsbotten.

– Det har vært et hektisk døgn. Det har vært mange baller i lufta og mange meldinger. Dette blir spennende. Jeg har jo ikke jobbet med politikk på heltid før nå i høst, sier Lill Harriet Sandaune.

I dette videointervjuet forteller de litt om hvordan det siste døgnet har vært, hvilke forventninger de har til sine nye verv og hva de forventer av de ferske ministrene.

Begge deltar med full styrke på Fylkestinget i Fylkeshuset i Erling Skakkes gate, som pågår nå.
Foto: Geir Wennberg, STFK, reporter: Vegard Smevoll, STFK