Selger madrassen MALVIK

Møbelgiganten IKEA har i sitt sortiment en skummadrass som heter Malvik. Den finnes i fire forskjellige størrelser men kun i fargen hvit.

På spørsmål om hvorfor IKEA har kalt madrasserien Malvik svarer konsernets Kommunikasjonsrådgiver Stine Odland at i IKEA har vi til enhver tid rundt 10.000 produkter i sortimentet.

– Med så mange produkter har vi egne regler for navngiving slik at både vi og kundene skal klare å skille de fra hverandre. Det innebærer at hver produktkategori henter inspirasjon til navn fra bestemte emner, f.eks stedsnavn i ulike deler av verden eller gutte-/jentenavn.

– Som et eksempel får alle soveromsmøbler norske stedsnavn, derav MALVIK.

En god madrass er viktig

Næringssjef i Malvik kommune, Ole Christian Iversen klarer ikke å framkalle det helt store engasjementet rundt madrassnavnet.

DSC_0061– Først vil jeg si det er synd IKEA ikke ligger på Sveberg. Og så er det er jo en kjent sak at Malvik er sett på som en sovekommune og kanskje det er derfor IKEA har valgt å kalle en madrass for Malvik.

– Nå jobber vi hardt for å være attraktiv og hvis flere multinasjonale selskap henter sine produktnavn fra vår kommune ville jo det vært med og bidra.

– En god madrass er viktig, sånn sett burde Malvik ha vært en fjærmadrass. Vi tilbringer jo omtrent en tredjedel av livet i senga og da er en god madrass viktig som sagt.

– Sant og si vet jeg ikke om det hadde vært bedre om Malvik var en ”skohylle” eller en ”stekespade” i IKEA-katalogen.

– Madrassen er i det minste en sentral del av folks liv. Så at Malvik-madrassen da blir en sentral del av livet til folk, må vi se på som positivt, sier næringssjef Ole Christian Iversen.