Lager lokal mat

Ved T&T Mat på Strømheim er det hektisk aktivitet i ukene før jul. Ordrene er mange og det er stor aktivitet for det åtte ansatte dag og kveld.

Daglig leder Kåre Haagenstad forteller om bra pågang inn mot jul.

– Det er jo julebordsesong nå og vi leverer både til bedrifter og private i Stjørdal, Malvik og Trondheimsområdet.

– Det går fortsatt mye i tradisjonell julemat selv om flere og flere velger noen vrier på julesmakene, og bestiller vår populære Juletapas, forteller han.

– To av slagerne der er Pinnekjøttkroketter og Krydderstekt laks med nellik og ingefær, begge etter egen oppskrift, selvsagt.

Fra Statoil til Hommelvik

Kåre Haagenstad har drevet i matfaget i mange år. Før han og tre partnere til overtok T&T Mat i september var han i sju år kjøkkensjef for kantina til Statoil på Rotvoll.

– Det var flere årsaker til at vi valgte å ta over her. En av dem er at nå får vi møte kundene direkte og får tilbakemeldinger på det vi gjør umiddelbart. En annen fordel er jo at vi nå kan legge opp mye av dagene selv, sier Kåre Haagenstad.

(Bak fv) Frans johansen, Kåre Haagenstad, Inger Helen Bjørningsøy og Tanja Nydahl. (foran fv) Nina Wold og Tuyen.
(Bak fv) Frans johansen, Kåre Haagenstad, Inger Helen Bjørningsøy og Tanja Nydahl. (foran fv) Nina Wold og Tuyen.

Sammen med seg på laget har han Tanja Nydahl, Nina Wold og Inger Helene Bjøringøy som alle tre har lang fartstid i matbransjen.

Kåre Haagenstad bor selv på Ranheim men har nå satt i gang med søknader om å få bygge på hjemplassen Haagenstad i Hommelvik. Også Tanja Nydahl som var Kåre sin nærmeste medarbeider og nestleder for kantina på Rotvoll har flyttet til Hommelvik etter at de tok over T&T Mat i høst.

 

 

 

Kokken hjem

Driften av T&T Mat foregår omtrent som før med levering av mat til små og store begivenheter. Det tidligere selskapslokalet de hadde på Strømheim er avviklet.

– Vi driver kun med catering i tillegg har vi ”kokken hjem” som begynner å bli populært. Da drar vi hjem til folk og lager mat som vi presenterer og serverer, forteller Kåre.

Nå er det høyt tempo på kjøkkenet fram mot jul.

– Vi tar fri julaften, første og andre juledag, og så er det fullt opp med leveranser i hele mellomjula igjen.

Se video om «Kokken hjem» her:

https://vimeo.com/146375864