Malvikingene må komme på dans

Da danseklubben Roinnsnu ’81 nærmet seg siste dans og nedlegging var på tale for litt over ett år siden, kom John Nybrodahl (84) ut på dansegulvet igjen for å få igang aktiviteten på nytt.

Lørdag var det dans på Ytre Malvik Samfunnshus men nesten ingen satt ved bordene. De var på dansegulvet.

– Jeg hadde vært leder i Roinnsnu i tjue år da jeg trakk med tilbake, men fant ut at jeg måtte tilbake igjen da det så ut som om ingen ville drive foreningen videre, forteller John Nybrodahl under en pause i dansen lørdag kveld.

Nybrodahl fikk i 1994 Malvik kommunes kulturpris for sin innsats for kulturlivet i kommunen.

Malvikingene må danse

Gulvet er fult av dansende par til smektende toner av Aksnes Kvintett som står på scenen.

IMG_2468
Aksnes kvintett

– Det er dessverre nesten ingen fra Malvik her. Det er for det meste folk fra Stjørdal, Steinkjer og Melhus, sier John Nybrodahl, som selv er på gammeldans tre, fire kvelder i uka.

– Da reklamerer jeg jo selvsagt for dansekveldene her på Vikhammer, men jeg kunne godt ha ønsket at flere fra nærområdet tok turen hit og ble med på dansen.

 

Det er alltid levende musikk på dansefestene som Roinsnu ’81 arrangerer, og orkester er det ikke problemer og få tak i.

– Etter at ryktet nå har gått om at vi har startet opp med dansefestene igjen blir jeg ofte oppringt av gammeldansorkester som gjerne vil komme hit å spille, forteller John.

– Men det er ikke alltid at vi er helt enig i prisen til å begynne med, men det ordner seg og vi har ennå ikke gått underskudd på noen av festene våre, forteller han.

I midten av desember er det julebord for medlemmene i klubben og på nyåret er det planlagt fire fester, en i hver måned fra januar til april.

Møt opp og bli med på dansen, det er både sosialt, helsefremmende og trivelig får bli vår oppfordring.

Se på videoen hvor trivelig det er på dansegulvet.

https://vimeo.com/145769654