Snart grautfest på Karlslyst

Det nærmer seg tiden da alle i Hommelvik Juniorkorps går rundt og nynner på julesanger og funderer på hvilke typer som skal ta nisseprøven i år.

For det er snart Grautfest på Karlslyst, og musikere, dansere og skuespillere rapporteres å være i rute. Det er også foreldregruppa som steller til julemarked dens siste helga i november.

Alle i korpset er med

Årets aspiranter er i full gang med øvingene før Grautfest på Karlslyst
Årets aspiranter er i full gang med øvingene før Grautfesten på Karlslyst

– Nå er det fullt fokus de tre siste ukene som er igjen før årets store førjulshelg på Karlslyst, forteller Agnes Omenås i Hommelvik juniorkorps.

– I ukene som kommer vil det synges, danses og øves iherdig på korpsøvelsene under kyndig ledelse av korpsets dirigent Ronny Farsund og forestillingens forfatter og instruktør Kristin Haugan.

 

 

– Spørsmålet alle stiller seg er jo hvor de ulike nissene som kommer for å ta nisseprøven kommer fra. Vi vet at det kommer en arabernisse og en sjiraff, men hvem flere kommer, det er en godt bevart hemmelighet som først vil bli avslørt lørdag 28. og søndag 29.november, sier Agnes.

– Alle de vel 80 medlemmene fra første års aspiranter og oppover i alder deltar på scenen som skuespillere, musikere og dansere, forteller Beate Kristin Teigseth. Hun er mektig imponert over dugnaden og innsatsen som legges ned.

Julemarked

Agnes Omenås (t.v) og Dagny Johnsen har startet med håndarbeidet før årets julemarked
Agnes Omenås (t.v) og Dagny Johnsen har startet med håndarbeidet før årets julemarked

Samtidig som forestillingen om nisseprøven og grautfesten på Karlslyst er det også rigget til et stort julemarked.

– Da legger vi opp til tradisjonelt grautsalg, stubb-kaffe, og salg av brente mandler i tunet på Karlslyst, forteller Agnes Omenås.

– Under julemarkedet vil det bli salg av hjemmelagd flatbrød og lefse, husflidsprodukter og mye annet fint til jul.

– En flott juletradisjon som vi arrangerer for tolvte gang i år.

 

 

Grautfest og julemarked på Karlslyst arrangeres i år, lørdag 28.november med forestilling kl 12 og 15, julemarkedet er åpent fra 11 til 16.

Lørdag er det avgang til julegrantenning i Hommelvik sentrum etter siste forestilling.

Søndag 29.november er det forestilling klokken 13, julemarkedet åpner kl 12.

Kjenner du igjen noen fra Grautfest i 2013?