Ikke bare bart i Movember

Aksjonen Movember oppfordrer menn til å anlegge bart i november for å sette fokus på menns helse med fokus på prostata- og testikkelkreft, psykiske problemer og for lite fysisk aktivitet.

Fra og med i år utvides kampanjen, og kvinner som menn oppfordres til å bli med på MOVE. Oppfordringen fra Kreftforeningen er ganske kort: Vær aktiv (MOVE) hver dag i Movember

– Gå til jobben, spill pingpong eller ta deg en frisk sykkeltur, all aktivitet teller, heter det i oppfordringen på nettestedet Movember.com

Innsamling

Siden 2003 har millioner deltatt i arbeidet for menns helse og samlet inn3,9 milliarder kroner og finansiert over 1000 programmer som fokuserer på prostatakreft, testikkelkreft, psykiske problemer og for lite fysisk aktivitet.

Navnet Movember er en blanding av ordet “mo” (australsk slang for moustache) og november. Barten er aksjonens symbol, og vi oppfordrer alle menn til å anlegge bart for å skape oppmerksomhet om aksjonen. Barten er også ment å være en døråpner for å få menn til å skulle snakke om egen helse.

Sett egne mål

Med MOVE kan dere utgjøre en reell forskjell for menns helse Registrer dere på Movember 2015 for å komme i gang.

Loggfør treningen for å se fremgangen din. Legg ut oppdateringer på din Movember-innsamlingsside og fortell om aktivitetene dine. Få venner, familie, skolen eller jobben involvert i MOVE, enten som et team, eller utfordre dem til å konkurrere med deg.

Sett et innsamlingsmål og knus det.

MOVE handler ikke bare om å komme i form – det handler om å blåse nytt liv i rutinene dine, skriver nettstedet.

Oppfordringen er: Kjemp for menns helse, start med din egen!

Pengene som samles inn går til forskning på prostatakreft, som er den største kreftformen blant menn. 70 prosent av overskuddet som samles inn i Norge går til norske forskningsprosjekter for prostatakreft. De resterende 30 prosent går til Global Action Plan som gir støtte til gode forskningsprosjekter i hele verden.