Vi bruker en femtilapp hver på Halloween

Vi nordmenn legger igjen rundt 270 millioner på kostymer og knask i år. Dette i følge tall fra Virke Analyse og bransjeutvikling.

Det vil si at hver av oss i snitt bruker en femtilapp på Halloween-effekter, eller at 9 av 10 barn mellom 4 og 15 år bruker rundt 300 kroner hver på den nye høytiden.

Noen familier bruker mer, mens noen bruker mindre eller ingen ting. Faktum at det blir langt vanskeligere, særlig for barnefamilier, ikke å skulle forholde seg til Halloween.

Lokale arrangement

Her i Malvik har vi registrert at Sentrum Vel arrangerer tradisjonell Halloween feiring på ungdomshuset i Hommelvik kl 17-19:30. For barn i alderen 3-12 år.

Malvik Blandakor arrangerer konsert ”Halloviin” på Ytre Malvik Samfunnshus fra kl 19.00.

Halloweenfeiring for ungene på samfunnshuset i Mostadmark, lørdag fra kl.16.00 -18.00. Arrangør er Barnas Røde Kors i Mostadmark.

Send oss dine Halloween-bilder: tips@malviknytt.no

Knask eller knep?

Den importerte amerikanske tradisjonen har skutt fart i Norge de siste åra. Det er ifølge Virke spesielt leketøys- og hobbyforretninger, forretninger med bredt vareutvalg og dagligvareforretninger, som har økt fortjeneste i perioden rundt Halloween.

Lørdag kveld 31. oktober forventer utkledde barn å få sine godteriposer fylt opp ved hjelp av ordene «knask eller knep».

Røttene til feiringen strekker seg over 2000 år tilbake i tid. Den har sitt opphav i flere forskjellige religioner og skikker, men man anser den keltiske høsttakkefeiringen for å være den mest innflytelsesrike.