Finn mistet Picasso – utlover finnerlønn

Foretningsmannen Finn Radmann utlover nå finnerlønn etter at han onsdag morgen mistet to originale kunstverk av Pablo Picasso på gata i Trondheim.

– Jeg hadde dem med meg på fly fra New York via Zürich og til Gardermoen. Så på nattoget fra Oslo til Trondheim, forteller Radmann.

– På jernbanestasjonen hentet jeg sykkelen min og syklet hjemover men stoppet på butikken for å handle litt. Da ordnet jeg litt med en bag og en dokumentmappe og disse maleriene som var inne i mellom to store papplater. Det er nok i det tidsrommet jeg har mistet de, sier han.

De to bildene var pakket inn i plast og målte omtrent 80 x 100 cm. Radmann har meldt fra til politiet og utlover nå dusør hvis bildene kommer til rette.

Bildene er vurdert av kunsthandler Blomquist Kunsthandel i Olso og verdien er beregnet til  20.000 dollar.

– Jeg utlover nå en finnerlønn på kr 10.000 til den som finner dem, forteller Finn Radmann.

– Bildene er uomsettelig uten sertifikater og de har jeg ikke mistet, forteller foretningsmannen som har bodd i Malvik det meste av livet.

– Jeg bodde i 40 år på Vikhammer og før det både i Hommelvik og en kort periode på Midtsand, før jeg flyttet til Trondheim i 2000, forteller han.

Radmann har hentet bildene i New York i forbindelse med at han og en kompanjong planlegger å starte opp med kunstutstillinger og kunstauksjoner i Norge og Europa.