Lys & refleks med tekst i fokus

Lørdag starter kunstfestivalen Lys & Refleks på Midtsandtangen og varer i en uke til ende.

Tredje festival

Arrangør og initiativtaker Bjørg J. Eigard kan fortelle om et bredt program på dette som blir festival nummer tre.

– Lys & refleks i november setter den visuelle kunsten i fokus, alene og i samspill med andre kunstneriske uttrykk. Under denne festivalen kan barn, unge og voksne i alle aldre kan møtes til felles opplevelse, refleksjon og skapende aktiviteter i aldersblandede og alderslike grupper gjennom utstilling, konserter, omvisninger, foredrag, kurs og workshops med mer, sier Bjørg.

– I fjor var det godt over 600 personer innom i løpet av uka som også denne gang varer fra lørdag til lørdag med mye forskjellig på programmet.

Gjesteutstiller fra Seljord

Borghild Telnes, driver eget verkstedet på gården Firingan ved Seljordsvatnet i Telemark. Hun har deltatt på en rekke utstillinger både i inn og utland, og er vel anerkjent for sine arbeider. Borghild arbeider først og fremst med kalligrafi, men kombinerer også dette med ulike trykketeknikker, feks. etsing, tregravyr og lino. De fleste større arbeidene lages på bestilling.

– En spennende kunstner som jeg vet bruker tekster av Tarjei Vesaas, Hans Børli og Olav H. Hauge i sine verker.

Kunstfestivalen åpner lørdag 31.oktober ved Anne Gaustad, kanskje kjent for noen som tidligere lærer ved Hommelvik ungdomsskole. Kunstnerisk ved Karoline Barbøl og Tone Langseth Luth.

Tekst med klang

Søndag er det konsert hvor temaet er tekst med klang. Der skal Torkil Skille, Solveig H. Dahl, Tone Langseth Luth og Randi J Perreau bidra med musikk, tekstlesing og sang.

Bildekurset hvor temaet er skapende lek med farge, form og komposisjon går over tre kvelder, mandag, tirsdag og onsdag.

– Her er det valgfritt om man vil gå en, to eller tre kvelder, det er bare å ta kontakt for nærmere informasjon, sier Bjørg J. Eigard.

 Ost, kunst og ord

Onsdag kveld setter Lys & refleks i november søkelyset på den visuelle kunsten som opplevelse, refleksjon og skapende aktivitet.

– Det blir en interaktiv omvisning i verkstedbygget med gjesteutstiller Borghild Telnes og meg selv i tillegg til at vi serverer ost med tilbehør fra Skånaliseter og det blir et foredrag med tittelen: ”Når kunsten går på arbeid”

Lys-refleks-i-november-2015-fullstendig-program-versjon-27-oktober