Turnerne trenger hjelp

Malvik Turn og RG er i Norgestoppen når det gjelder troppsgymnastikk. Sist helg ble det åtte av åtte mulige gull under kretsmesterskapet på Orkanger.

Dette til tross for at klubben nå har bar en av de tre apparater som brukes i konkurranser til å trene på.

(saken fortsetter under videoen)

https://vimeo.com/143799018

– I grenen troppsgymnastikk konkurreres det i tre ulike apparater. Frittstående som er en matte på 14 ganger 18 meter, Trampett som vi har satt opp i hallen her som i hovedsak er en løpebane, trampoline og landingsmatte og tumbling-bane, forteller Vibeke Trøa, som er daglig leder i Malvik Turn og RG.

Kronerulling

Og det er tumbling-banen som nå er ødelagt etter åtte års bruk.

– Det er en konstruksjonssvakhet som gjør at den er i ferd med å revne, og vi er ganske fortvilt for bare om noen uker er det ”Buskerud-trampetten” som er ett slags uoffisielt NM for rekrutter (11-13 år) og nå får ikke gymnastene trent ordentlig før den konkurransen, sier Vibeke.

En ny bane koster mellom 60 og 70.000,- noe som er mye penger for en liten klubb.

– Derfor har vi nå startet kronerulling og vi har allerede begynt å få inn noen penger men behovet er stort. Vi mangler også matte til frittstående, men til tross for det hevder vi oss både nasjonalt og internasjonalt i troppsgymnastikk, forteller Vibeke.

– Hvordan skal folk som vil være med å støtte gå fram?

– Vi har startet med kronerulling og innsamling via vår nettside og facebook. De som vil støtte oss kan sette inn sitt bidrag på konto nr. 4202.47.44684. Eller gå inn på vår hjemmeside for mer informasjon om ulike produkter, sier Vibeke Trøa mens gymnastene trener ufortrødent videre på provisorisk utstyr i Malvikhallen.

Les mer informasjon om kronerullinga her.