Lovprist trøndersk viserock i Hommelvik

Bandet Hauk & Due kommer til Hommelvik bibliotek tirsdag 3.november.

Hauk & Due er et Stjørdal-basert band som nylig har sluppet sin andre plate og fått gode kritikker i media. Adresseavisens anmelder ga plata «Vers fra verdensrommet» terningkast fem nylig.

Håvard Flatmo (4)Bandet ble startet for noen år siden ved at tekstforfatteren Asbjørn Stenmark og gitarist og låtkomponist Håvard Flatmo begynte å samarbeide.

– Det startet i det små med Asbjørn og meg og så dro vi med oss flere musikere etter hvert, forteller Håvard Flatmo.

Deretter spilte de inn noen av låtene og ga for ett par år siden ut sin første EP.

– Nå har vi vært i studio igjen så sånn sett har vi tatt ett nytt steg for hvert år, sier Håvard.

 

Trude fra Malvik med på plata

På ett av sporene på den nye plata er Trude Bekkavik fra Malvik med i en duett sammen med Håvard Flatmo.

– Vi lette en stund etter en dyktig kvinnelig vokalist og valget falt på Trude, som kanskje er mest kjent som frontfigur i SKA-frika. Hun er en veldig dyktig og sjarmerende vokalist som det har vært gøy å samarbeide med.

Nå kommer altså Hauk & Due til Hommelvik bibliotek tirsdag 3.november.

– Det passer jo bandet vårt bra siden tekstene er en viktig del av våre låter. Vi kaller det filosofisk hverdagspoesi og hva passer da bedre enn å spille i et bibliotek, sier Håvard. Dagen etter spiller de i bokbaren på Antikvariatet i Trondheim.

Bandet består av Håvard Flatmo, gitar og sang, Ola Gresseth, bass og piano, Anbjørn Viem, keyboard, banjo og mandolin og Håvard Eide på trommer.

Konserten med Hauk & Due er på Hommelvik bibliotek, tirsdag 3.november kl 19.00, billetter à kr 150,- selges på biblioteket. (Barn gratis)

Her kan du høre låta «Dem gode åran e forbi» fra Hauk & Due sin nye plate: