Tid for vinterdekk

Det går ubønnhørlig mot vinter og for de fleste bileiere er det på tide å legge om til vinterdekk.

Hos Jan H. Bjørkli ved Statoil i Hommelvik har dekksesongen allerede vart i noen uker.

– Sesongen startet for to – tre uker siden og da særlig for de som kjører piggfritt, forteller han. Men basert på sesongen i fjor er det fortsatt en liten overvekt som kjører med piggdekk og det er tillatt fra 1.november.

Ved Statoil-stasjonen i Hommelvik har de mange kunder som har valgt å ha hjul og dekk på dekkhotell.

– Vi har en god del kunder som benytter seg av det tilbudet, og vi har plass til flere også, sier Jan. Dekkene blir da lagret tørt og mørkt, vasket og sjekket for skader eller slitasje.

Det er viktig både med tanke på bilens veigrep og slitasje av dekken å sjekke lufttrykk med jevne mellomrom. Et annet tips er alderen på dekkene.

– På alle dekk er det merket hvilken uke og i hvilket år de er produsert, forteller Jan H. Bjørkli og viser et eksempel med de dekkene som skal settes på den bilen som henger i løftebukken når Maviknytt.no er på besøk.

– Disse dekkene er produsert i uke 28 i 2006 og er kjørt med litt for mye luft i, da slites de på midten. De holder seg fortsatt innenfor minimumskravet til mønsterdybde, men det er et spørsmål om de kanskje bør byttes ut nå når de er blitt ni år gamle, sier han.

– Det er travle dager nå fram mot det første snøfallet og frostnettene. Jeg anbefaler folk å bestille time, det er det lureste, sier Jan H. Bjørkli.