Pensjonistforeningen møtes hver uke

Malvik pensjonistforening er i år 40 år og aktiviteten er stor som aldri før. Det sier Leder, Sigrund Simavik (bildet), som gløder for Pensjonistforeningen og skryter av alle de aktive medlemmene, og et aktivt styre.

Blir hørt

– Vi feirer i år 40-års-jubileum, og det er plass til mange flere enn de 168 medlemmene vi har i dag.  Alt for mange sitter ensomme rundt om i kommunen, uten å være klar over dette tilbudet.

Hver måned er det ukentlige treff etter et fast mønster. Første onsdag er det dans, den andre er det vanlig kaffetreff, på den tredje er det medlemsmøte og på den fjerde er det igjen vanlig kaffetreff.

– Med så mange medlemmer blir vi hørt når vi kommer med ytringer. Det er viktig å få lokalpolitisk gjennomslag for de krav som kommer via Pensjonistforbundet.

-I tillegg er det sosialt og trivelig at så mange møter opp på møtene, og på møtet i dag er vi 60-70 personer. I tillegg arrangerer vi turer og har eget julebord.  I år i anledning 40-årsjubileet hadde vi i sommer en fin busstur til Stokkøya i Åfjord.

Innsamling

Elise Belsvik Hansen fra Saksvik, og Eirin Ulsund Liabø. (Foto: Roger Strømsnes)

Ved starten av møtet fikk to elever fra Vikhammer Ungdomskole klasse 8C ordet. De holdt en apell til inntekt for Leger uten grenser, og pengene skulle gå til «En av de 10 glemte krisene – Tuberkolosen».  De har også et facebook-event om dette her.

 

(Håkon Ulvik og Viktor Skaret er også med i skoleprosjektet, men var ikke til stede da bildet ble tatt.)

 

Fra gamle dager

Anne Sofie Garshol med foreningens leder Sigrund Simavik i bakgrunnen. (Foto: Roger Strømsnes)

Anne Sofie Garshol (85) holdt et levende foredrag fra den gang hun var barn, og om hvordan det var å vokse opp under siste verdenskrig. Hun fortalte om den dramatiske bombingen av hjemstedet Vadsø, hvor både menneskeliv og hus gikk tapt. Videre om hvordan det var å flytte til Trøndelag på den tiden. Det var ikke fritt for at hun følte seg litt utenfor da hun begynte på skole her med annen dialekt enn trøndersk.

 

 

De eldre som ressurs i skolen

Å få de eldre til å delta i undervisning var noe Harald Simavik tok opp. (Foto: Roger Strømsnes)

– Det har kommet spørsmål både fra skolene i ytre Malvik og i Hommelvik om ikke vi kan bidra på skolene. Av aktuelle ting som står på ønskelisten er sløydfaget, historiefortelling, matlaging, helse og friluftsliv.

 

 

 

 

Underholdning, kaffe, snitter og kake.

Roger Strømsnes sang og spilte

Pensjonistmøtene har en fin ramme og trivelig stemning. Enterteiner og trubadur Roger Strømsnes fra Vikhammer underholdt og det ble servert kaffe, snitter og kaker.

 

 

 

 

Her fra ett av de mange kaffebordene.

Fra venstre. Per Overvik, Gunvor Amundsen, Solveig Svendahl, Per W. Svendahl, Johan Vigdal, Inger Pettersen, Erling Pettersen og Bjørg Rognan (Foto: Roger Strømsnes)

Tekst & foto: Roger S.