Flytter fra Oslo og åpner dyrebutikk i Malvik

I løpet av neste uke åpner Thomas Moe Kristiansen Dyrebutikk1 på Malvik Senter. Det blir en fullsortiments dyrebutikk hvor de selger levende dyr, fugler og fisk. Det blir også et stort utvalg av dyrefor og masse utstyr til kjæledyr. 

Dyrebutikk1 skal inn i de ca 125 kvadrat store lokalene hvor det var dyrebutikk tidligere vis a vis Jysk.

Sykepleier og opptatt av dyrevelferd.

Thomas Moe Kristiansen åpner Dyrebutikk1 på Malvik Senter neste uke.
Thomas Moe Kristiansen åpner Dyrebutikk1 på Malvik Senter neste uke.

Thomas Moe Kristiansen (38) er utdannet sykepleier og har jobbet både på akuttmottak og på sykehjem med spesialkompetanse på lindrende behandling. Der har han erfart at hunder kan ha god effekt på syke mennesker.

– Jeg har flere ganger tatt med meg hunden Milo til pasienter som kunne hatt utfordringer med å slappe av å hvile på grunn av dements eller andre årsaker. Da har han lagt seg rolig på dyna til pasienten og et nesten magisk øyeblikk har oppstått mellom hund og pasient. Særlig hvis vedkommende har hatt hund selv, forteller Thomas.

Han har selv tre hunder av rasen Dansk/Svensk gårdshund, som det for elleve år siden fantes bare tre eksemplarer av i landet. Nå er bestanden oppe i ca 1.500 hunder.

– Dette er en flott hunderase og jeg er aktivt med i raseklubben for Dansk/Svensk gårdshund i Norge.

Mangeårig lokalpolitiker

Thomas Moe Kristiansen kommer flyttende fra Oppegård kommune, men bodde tidligere i Oslo hvor han var aktivt med i lokalpolitikken.

– Jeg har vært kasserer i det lokale arbeiderlaget og medlem av bydelsutvalg i Oslo i en årrekke. Så når jeg nå skal ansette folk blir det vel til tarifflønn og etter fagbevegelsens normer.

Inntil videre skal han bo på Stjørdal og regner med å ansette to til tre personer på deltid i butikken etter hvert.

– Det må være personer som er engasjerte i dyr og dyrevelferd, det er ikke nok at man synes hester eller marsvin er søte, sier Thomas.

– Vi satser på service og god kundebehandling, blant annet med utkjøring av varer og vi ønsker etter hvert å komme i kontakt med ulike hund, katte, fugle, kanin og andre dyreforeninger og klubber i Malvik og omegn.

Dyrebutikk1 er en selvstendig butikk som ikke er en del av en kjede.