Tomas Bekkavik fikk ildjselpris

Under Idrettens Hederskveld på Clarion Hotel & Congress i Trondheim i kveld, fikk Tomas Bekkavik fra Vikhammer tildelt sin velfortjente ildsjelpris.

Prisen ble overrakt av ordfører Ingrid Aune og det var en takknemlig og overrasket Tomas Bekkavik som mottok ildsjelprisen.

– Jeg visste ikke om at jeg var innstilt til prisen før lenge etter at idrettsrådet hadde bestemt det, men det er veldig artig å være her, sa Tomas etter prisutdelingen.

Mange av utøverne fra Malvik Turn og RG hadde tatt plass i salen og jublet da treneren deres ble ropt opp på scenen for å motta ildsjelprisen.

En stor fan-skare hadde møtt opp for å heie på Tomas Bekkavik under prisutdelingen.

Kriteriene

I kriteriene for tildelingen heter det at ildsjelprisene går til

  • En person/personer som gjør det lille ekstra – gjør en forskjell
  • En representant for en åpen og inkluderende idrettskultur
  • En god representant for trøndersk idrett
  • Et forbilde for andre
  • En pådriver for et sunt og trygt oppvekstmiljø
  • En innsats for fysisk aktivitet og god helse
  • Et arbeid med glede, helse, felleskap og ærlighet som rettesnor
  • Sør-trøndersk idretts verdier skal speiles av vinneren/vinnerne

Begrunnelsen

Malvik idrettsråd skriver i sin innstilling til Sør-Trøndelag idrettskrets at Tomas Bekkavik har gått gradene i klubben som utøver og har etter endt aktiv karriere fortsatt sitt bidrag til klubben gjennom å satse på trenerrollen og skolert seg innen pedagogikk og idrett samtidig.

Han er nå hovedtrener innen troppsturn for konkurransepartiene i klubben. I sin aktive karriere har han bidratt til oppmerksomheten rundt troppsturn i Midt-­­Norge, gjennom innsats og påfølgende muligheter for representasjon i ulike regionale, nasjonale og internasjonale konkurranser – med en bronsjemedalje i EM for troppsturn som sportslig høydepunkt.

Som aktiv var han et sterkt bidrag til miljøet og utviklingen av det sportslige nivået i klubben og et forbilde for treningsvilje og innsats over tid. Som trener framstår han som et forbilde for de aktive og andre trenere – positiv, innsatsvillig ut over det man kan forvente, kreativ og inkluderende.

Han brenner for idrettsgrenen og de positive effekter den har for god helse, særlig ift. å gi unge og barn muligheter til mestring og tilhørighet.

Sportens logikk med å ta vare på yngre utøvere og gå ”gradene” gjennom ulike alderstrinn er sosialt positivt – det er fokus på at eldre utøvere / ungdommer blir lært opp som forbilder for de yngre og at man får trygghet gjennom mestring.

I de senere har har dette gitt seg utslag i at andre klubber i regionen søker samarbeid med Malvik Turn og RG og ikke bare framstår som konkurrenter.

Videre har han også fått nasjonale treneroppgaver knyttet til mesterskap (senest under EM på Island i 2014).

Vi mener dette ikke er tilfeldig og kommer som følge av et sterkt engasjement og interesse for sporten. Dette skriver Malvik idrettsråd.