Nye vennskap ble knyttet

Lørdagens internasjonale kurvfest i ungdomshuset på Vikhammer samlet godt over hundre personer som koste seg med god mat, underholdning og gode samtaler.

Arrangørene var spent på om det kom noen men ble veldig fornøyde med responsen etter hvert som folk kom strømmende til.

– Vi er veldig fornøyde, sier May Elisabeth Lund i gruppa ” REFUGEES WELCOME TO NORWAY  – MALVIK” som har tatt initiativet til kurvfesten.

– Jeg ble både stolt og rørt under åpninga da det ble ønsket velkommen på alle mulige språk også tegnspråk. Det kjentes godt og ha vært med og satt i gang noe som blir satt pris på, sier May Elisabeth Lund. (teksten fortsetter under videoen)

https://vimeo.com/142729435

Fikk nye venner.

Internasjonal kurvfest12
Ahmad Saqr (25) fra Syria har fått nye vener på kurvfesten

– Dette er en veldig fin og flott dag, med mye god mat og mange hyggelige folk, sier Ahmad Saqr (25) fra Syria. Han har bodd i Hommelvik i snart ett år og trivdes på festen.

– Her har jeg møtt mange nye mennesker som jeg har blitt litt kjent med og som jeg sikkert skal møte igjen og vi har snakket sammen over tradisjonsmat fra hele verden.

– Jeg har allerede fått nye venner her i Malvik, forteller Ahmad.

 

 

 

Hvem skal hjelpe om ikke vi?

– Denne festen er et eksempel på et godt inkluderingsarbeid, sa ordfører Ingrid Aune da hun holdt en liten tale til de frammøtte.

Internasjonal kurvfest15
Ordfører Ingrid Aune holdt tale som Sarmad Al-saffar oversatte for tilhørerne.

Talen ble direkte tolket av Sarmad Al-saffar som kommer fra Irak, slik at flest mulig skulle få ta del i ordførerens hilsen til festen.

– Mennesker på flukt er mennesker i krise. De fortjener og bli møtt med respekt. Det er vi som kan bli gode naboer, venner, kolleger og klassekamerater, sa Ingrid Aune.

– Jeg er både glad og stolt over det initiativet som dere har tatt til denne dagen med den uformelle settingen hvor vi kan dele god mat, prate sammen og få nye venner.

– Jeg ønsker alle sammen velkommen til Malvik, sa ordfører Ingrid Aune.

 

Se bilder fra den internasjonale kurvfesten her: