Stem på Svein i kveld

I kveld står Svein Røsten fra Hommelvik, alias ”Zevin De Crosten”, på scenen under semifinalen i Norske Talenter på TV2. Der skal han framføre sangen ”Where heaven’s cold” med en 13 kg tung isblokk på hodet.

– Det er ett ekstremt nummer helt på grensen av hva ett menneske kan tåle, forteller Svein på telefonen mellom prøvene føre kveldens direktesending på TV2.

– Programlederen sier det neppe er vist noe lignende på tv i hele Europa, ja hele verden for den saks skyld, forteller han.

Stort fokus

Nummeret ble til etter at han satt og analyserte teksten i sangen.

– Det er en helt enorm fokus rundt isblokka fra TV2 og resten av artistene. De ser på dette som kunst. Alt funker og alle er nå virkelig i god stemning.

Med seg på scenen har Svein Røsten danserne Hege Myrenget Fossback fra Vikhammer og sin egen niese Anne M. Haaland Høy som er datteren til Sveins søster Anne Gerd.

– Helt i finalen av nummeret kommer nevøen min, Per Christian Haaland, inn og knuser isblokka med ei slegge i det som kan kalles en spektakulær scenisk framførelse.

Alle må stemme

Semifinalen i Norske Talenter starter kl 19.30 på TV 2 i kveld og Svein er satt opp som nummer åtte på programmet, like før nyhetene kl 21.00.

– Håper at så mange som mulig av mine gamle sambygdinger og alle andre Malvikinger går inn og stemmer meg og mine kompanjonger fram til finalen, oppfordrer Svein.

– Det kan jo hende at vi tar vi med oss alle disse numrene til en konsert på Bruke kulturhus en gang i nær framtid også, sier han.

Se innsalget som tok ”Zevin De Crosten” videre til semifinalen her.