Handmade i Malvik

Filmselskapet News on Request på Sveberg vant torsdag kveld Gull under Cannes Corporate Media & TV Awards for beste film i kategorien Corporate Image Films, for sin film om Innovasjon Norge.

Stolt og glad

– Dette er den gjeveste prisen i vår kategori, og det var den klassen med desidert flest bidrag, forteller Trond Eliassen i News on Request (NOR) på telefonen fra Cannes fredag formiddag.

Det var godt over 700 bidrag fra 40 land som konkurrerte om prisene under festivalen.

– For oss som er ett mellomstort filmselskap er slike priser viktige da de viser at det vi driver med er riktig, sier Eliassen.

– Det er jo en Malvik-film hvor alt er produsert på Sveberg og filmet i Trøndelag. Storfossen i Homla er for eksempel en av lokasjonene som er gjenkjennelig i filmen.

Feireing med kaffe og svele

På Sveberg skulle man tro det var feiring på en slik dag, men der er teamet ute på nye oppdrag.

– Nå er vi på tur til Fosen og sitter på ferja og feirer med kaffe, svele og boller, forteller Solveig Sigmond Ræstad. Hun er produsent og regissør i filmselskapet.

– Det er grunn til å feire for dette har vært et veldig viktig prosjekt for oss. Innovasjon Norge ga oss i utgangspunktet temmelig frie tøyler til å gjøre som vi ville.

– Undervegs ga de gode tilbakemeldinger på de ideene vi kom med, så det har vært en fantastisk kunde å jobbe for, sier Solveig Sigmond Ræstad.

– Da forespørselen kom tenkte vi at dette har vi aldri gjort før, så det må vi vel få til, forteller hun.

Gull i Cannes