Rema 1000 åpner om fem uker

Det er hektiske dager for Julia Bratvold Nervik som torsdag 19.november åpner den nye Rema 1000 butikken på Hommelvik Sjøside.

Håndverkere fra mange bransjer er i disse dager i full sving med siste innspurt på lokalene og noe av butikkutstyret er allerede på plass.

I rute

– Ting er veldig i rute og jeg regner med at alt skal være klart til åpningen, forteller Julia Bratvold Nervik da vi møter henne i den nye Rema 1000 butikken som snart er ferdig i Hommelvik.

Julia har jobbet i Rema 1000 systemet siden hun var 15 år og før hun startet jobben med butikken i Hommelvik var hun daglig leder for en Rema 1000 butikk på Levanger.

Julia Bratvold Nervik er født og oppvokst i Malvik, nærmere bestemt Vikhammeråsen. Hun har gått både barne, ungdom og videregående skole i Malvik og har vært mye i Hommelvik på besøk hos mormor og morfar.

– Her i Hommelvika har jeg vært mye og på Vikhammer var det fotball som var det store helt fra småskolealder til vi begynte på videregående, forteller Julia.

Mange søkere

De siste ukene har gått med til å rekruttere nye medarbeidere.

– Det har kommet inn over 100 søknader, noe som er ekstremt mange i forhold til andre nyetableringer i Rema 1000 systemet de siste årene.

Nå er prosessen med utvelgelse og ansettelser omtrent ferdig og en ni-ti personer blir ansatt i den nye Rema 1000 butikken i Hommelvik.

– Omtrent halvparten er fra Malvik og Hommelvik og en god del av dem blir ansatt på deltid. Nå skal det skrives kontrakter før opplæringen av de nye medarbeiderne starter.

– Da skal vi jobbe i en eksisterende Rema 1000 butikk for å lære om rutiner og arbeidsoppgaver i en dagligvarebutikk.

Handelslekkasje

Rema 1000 har beregnet at det i Hommelvik/Svebergområdet er en handelslekkasje på ca 40 millioner innenfor dagligvaremarkedet. Denne lekkasjen ønsker de å tette.

– Det er klart vi ønsker og tror vi får deler av denne handelen hit til Rema 1000 i Hommelvik, sier julia Bratvold Nervik, som mener omsetningen ved hennes butikk på Sjøsiden bør ligge på rundt 60 millioner om ett par tre år.

Rema 1000-butikkene på Vikhammer og Malvik Senter omsatte i 2014 for henholdsvis 59,2 mill (Vikhammer) og 66,3 mill (Malvik Senter) opplyser Brynjar Hovstein ved Rema 1000 sitt hovedkontor.

Åpningsdag

Torsdag 19.november kl 12.00 åpner altså den nye Rema 1000-butikken på Hommelvik Sjøside.

– Da blir det stor festivitas med mange gode åpningstilbud, mange leverandører kommer med smaksprøver og demonstrasjoner og vareprøver og vi skal selvfølgelig ha kaffe og kaker på en sånn dag, forteller Julia.

– Så det er mye å henge fingrene i på dagene fremover med innredning, nyansettelser, bestilling av varer og oppfølging av byggearbeidene. Men det er spennende og artig, sier Julia Bratvold Nervik