Morten vant fotokonkurransen

Morten Pettersen fra Sveberg i Hommelvik ble kåret som vinner av Malviknytt sin fotokonkurranse. Vinnerbildet er tatt i Nord-Trøndelag under elgjakta nå i høst.

– Dette var overraskende og gledelig, sier Morten Pettersen da vi tar kontakt.

-Det var kona mi som tipset meg om fotokonkurransen og da tenkte jeg det kunne være greit å sende inn noen bilder, forteller han.

Vinnerbildet: (artikkelen fortsetter under bildet)

Vinnerbildet. (Foto: Morten Pettersen)
Vinnerbildet. (Foto: Morten Pettersen)

Morten Pettersen har drevet mye med fotografering i sin ungdom men la bort hobbyen for mange år siden helt til han nylig kjøpte seg digitalt speilreflekskamera.

-Jeg drev mye med foto på 1970-tallet, framkalte filmer og kopierte bilder selv i eget mørkerom, men med familie og barn ble det liten tid til den hobbyen. Så når jeg fylte femti kjøpte jeg meg kamera og utstyr og har gjenoppdaget fotograferingen som en fin og kjær hobby.

Til daglig jobber Morten Pettersen som underviser ved flyskolen i Oslo og Sandefjord og bruker mesteparten av fritiden utendørs på jakt og friluftsliv, og alltid med kameraet innenfor rekkevidde.

Mange flotte bilder

Dommeren i fotokonkurransen Stig Harald Dahl har hatt en tøff jobb med å velge ut vinnerbildet blant de 48 bildene som deltok.

– Det hadde kommet inn mange fine bilder, forbausende mange av dem var meget bra og flere var lenge med i diskusjonen om og bli det beste bildet, forteller Stig Harald.

– Vinnerbildet har ett godt blikkfang, en fin komposisjon og har det vi kaller «det gyldne snitt». Et klart vinnerbilde innenfor temaet «Høst» sier han. Det flotte været i høstferien og de fine og varierende fargene som er på denne årstiden inviterer jo til fotografering sier Stig Harald Dahl.

Se alle bildene som kom inn her.

Han ønsker også å gi heder til ett av bildene som Knut Wuttudal hadde sendt inn.

– Bildet av Oteren som ligger å soler seg er helt fantastisk, men jeg kunne ikke forsvare at dette var ett høstbilde, men uten tvil ett blinkskudd som tilfredsstiller alle krav til et perfekt bilde, avslutter fotografmesteren på Vikhammer.

Heder til Oteren (Foto: Knut Wuttudal)
Heder til Oteren (Foto: Knut Wuttudal)