Kom på internasjonal kurvfest

Lørdag arrangerer gruppa «Refugees welcome to Norway Malvik» en internasjonal kurvfest som en del av integreringsarbeidet for flyktninger i Malvik.

Kurvfesten er kommet i stand gjennom et samarbeid med ungdomsklubben på Vikhammer og skal være i klubbhuset på Vikhammer lørdag fra kl 14 – 18.

Flyktningestrømmen fra Europa i høst engasjerer og her i Malvik ønsker gruppa å være et kontaktpunkt for de flyktningene som har kommet og som skal komme til kommunen.

– Dette er solidaritet i praksis, sier Mona Lundereng som er en av medlemmene i gruppa.

– På denne måten kan vi bidra til å bygge nettverk som går begge veier.

Medlemmene i gruppa er opptatt av at de som nå har kommet og kommer til Malvik ikke skal bli sittende alene men bli med på sosiale aktiviteter på kveldstid og i helgene.

Kurvfest med verdensmat

I gruppa «Refugees welcome to Norway Malvik» er det medlemmer fra mange forskjellige nasjoner.

– Her er det med folk fra Syria, Eritrea, Irak, Slovenia med flere og alle vil være med og bidra med mat og spennende smaker fra sine hjemland, forteller Mona.

– Det er lett å bli kjent med andre mennesker via et måltid mat og vi håper så mage som mulig tar turen på lørdag.

Ungdommer fra ungdomsklubben på Vikhammer vil bidra med litt underholdning og næringslivet i kommunen bidrar også med en del til arrangementet.

Lørdagens kurvfest er det første arrangementet til gruppa som har engasjert seg for flyktningene og de har fortsatt plass til flere som ønsker å være med og bidra.