Malvikkunstner stiller ut i London

Denne uken pakker Kristin Johanne Berg fra Saksvik og reiser til London for å delta på en innovativ utstilling for samtidskunstnere fra hele verden.

Til sammen deltar det over 50 utstillere fra 30 land hvor Kristin Johanne Berg er den eneste fra Norge som deltar i ART NOW neste uke.

– Jeg ble kontaktet i vår om jeg ville delta. Hvordan de har fått tak i navnet mitt er jeg usikker på men det er veldig artig og spennende å få være med på dette, forteller Kristin da malviknytt.no besøker henne i atelieret på Saksvik.

Utstillingen som åpner 22.oktober varer kun i noen få dager og holder til i en nedlagt fabrikkbygning i Londons kunstgalleristrøk.

Dette er ikke første gangen Kristin Johanne Berg deltar i en internasjonal utsilling.

– Jeg var med på en utstilling i Berlin for noen år siden og i 2009 var jeg i Firenze hvor over 800 kunstnere deltok.

– Nå holder jeg på å lage en transportkasse som skal beskytte kunsten på flyreisen til London. Jeg tar med meg tre store bilder og flere små i ulike teknikker. Det blir oljemalerier på lerret og tusjtegninger, jeg har ikke bestemt meg helt ennå, forteller hun.

Kristin Johanne Berg er født og oppvokst på Saksvik og gikk på ungdomsskole i Hommelvik før det ble gymnas og artium i Trondheim.

Deretter søkte hun seg inn på tegning, form og farge ved Brundalen VGS.

– Der opplevde jeg og få gode karakterer på det jeg drev med og det ga spiren til videre satsing og utdanning innenfor kunstfeltet. Jeg søkte om opptak på Kunstakademiet og kom inn ved første forsøk, forteller hun.

Etter endt utdanning prøvde hun å kombinere en deltidsjobb i helsevesenet med kunsterjobben. Det var ingen god kombinasjon så i de siste årene har hun jobbet med kunsten på heltid og hatt noen sommerjobber innimellom.

Kristin Johanne Berg har studert i Madrid og jobbet ett år i London før hun kom tilbake til Norge og bodde noen år i Trondheim før hun flyttet tilbake til Malvik. Nå er hun aktivt med i Malvik kunstforening og sitter i Kulturrådet i kommunen.

Besøk Kristin Johanne Berg sin hjemmeside her.

Her kan du lese om utstillingen ART NOW