Bli med på drill

Du ser dem fremst i korpset når de er ute og marsjerer i gatene på nasjonaldagen, drillerne . Men å være med på drill er mye mer enn å snurre på en jernstang 17.mai.

Nå ønsker Hommelvik juniorkorps seg flere i drilltroppen, og de kan skilte med et godt miljø som byr på mange opplevelser og spennende aktiviteter gjennom hele året.

– Vi ønsker oss flere i drillgruppa og jenter som går i andre og tredje klasse ved Hommelvik og Sveberg skole er hjertelig velkommen til trening hver onsdag mellom klokka 17 og 18 på Bruket kulturhus, forteller Agnes Johanne Omenås i Hommelvik juniorkorps.

– Juniorkorpset er for alle og vi har ett flott miljø der medlemmene fra sju til 19 år bygger varige vennskap gjennom musikken.

I dag har korpset 10 drillere men det er plass til flere.

– Det foregår mye i regi av Hommelvik juniorkorps gjennom hele året. Vi har seminar hvert halvår med konsert etterpå hvor også drilltroppen får vist seg frem og til våren, i april, er det Trøndersk mesterskap i drill på Stjørdal, forteller Agnes Johanne Omenås.

Hun skryter av korpset instruktører som gjør en fantastisk jobb og er gode forbilder for alle drillerne.

– Onsdagene møtes alle som er med i Hommelvik juniorkorps på Bruket kulturhus. Dette har vi valgt å gjøre slik så alle skal bli kjent med hverandre uansett hva de er med på i korpset.

– I perioden som kommer nå etter høstferien blir det fokus mot Grautfesten på Karlslyst der alle er med i mange ulike roller og oppgaver, forteller Agnes Johanne Omenås.